Sport

Trenerkapasiteten Heine Jensen skal bygge opp Sandnes

Med et par landslagsjobber og Bundesliga på trener CV-en har Heine Jensen (42) returnert til den lokale håndballscenen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Dansken, som var relativt fersk i trenerrollen da han var i Sola HK fra 2005 til 2007, er tilbake i regionen. Samtidig er det en sannhet med modifikasjoner at han er tilbake. Jensen fant tonen med tidligere håndballprofil Mette Ommundsen den gangen og har hatt Stavanger som base i mange år.

I årene etter har han trent det tyske kvinnelandslaget, flere klubber i Bundesliga og sist det slovakiske herrelandslaget.

Når paret ble foreldre for andre gang i 2018 var det slutt på nomadetilværelsen. Han fikk seg jobb på Wang og flyttet «hjem». Nå skal Sandnes få nyte godt av returen.

LES OGSÅ: Opprykkshåpet ute for de lokale herrelagene i 1. divisjon

«Reddet» Sedjak

Egentlig skulle mangeårig trener Dalibor Sedjak trekke seg helt ut. Nå som har fikk med seg Wang-kollega Jensen bestemte han seg for å bli med videre selv også.

– Dalibor tar seg av det formelle utenfor banen. Jeg på den. Samtidig vil han også være veldig involvert i det taktiske underveis i kampene, sier Jensen til RA.

Han legger ikke prestisje i denne jobben i den forstand at han vil markere revir. Prestisjen skal legges i å få gang på Sandnes igjen.

Selv om Jensen ikke vet nok om norsk 1. divisjon til å spå om sesongen er han klar over realitetene. Sandnes har mistet fire av sine alle beste spillere i sommer.

– Eldstemann er vel 26 år, sier en oppbyggingsklar Jensen.

LES OGSÅ: Se bildegalleri fra håndballens «El Clásico»

Skadeproblemer

– Det som er bra er treningsviljen og moralen. Denne gjengen har virkelig lyst til å jobbe. I treningskampene har vi vært gode i enkeltmomenter av spillet. Men dette vil ta litt tid. Mange nye skal ta ledende roller, sier dansken.

Dalibor Sedjak tror likevel ikke Sandnes blir en kasteball.

– Vi har ikke spikret noe mål, men må se litt underveis.

Sedjak peker på at de har slitt med skader. Blant annet på viktige André Ellertsen.

– Vi håper på topp seks. Det er nok realistisk med flyt. Det er mye talent og kvalitet her. Vi kan slå alle på gode dager. Men vi kan også tape for alle.

LES OGSÅ: Sedjak raste etter tap i derby

Fakta Sandnes HK:
Trenere: Heine Jensen (hovedtrener), Dalibor Sedjak (assistent med utvidet ansvar for kontrakter og spillerlogistikk).
Hjemmearena: Sandneshallen.
Spillere ut etter forrige sesong: Abel Nagy, Lars Sigve Hamre, Martin Hare, Eivind Gade.
Spillere inn: Johannes Jåsund (Randesund), Anders Jansrud (Falk), Audun Dren Røragen (Elverum, men utleid til Lillestrøm i fjor), Daniel Fallahinejad (Haslum), Idar Engelsvoll (Nærbø), Per Ingvald Søyland Bø (Nærbø).

Mer fra Dagsavisen