Sport

90 minutter unna guttedrømmen

Et helt liv har Sondre Bjørshol (24) lurt på hvordan det vil være å spille i øverste divisjon for Viking. Søndag kan drømmen gå i oppfyllelse for den tidligere Vidar-gutten.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg har sinnssykt lyst til å spille i Eliteserien. Du vet ikke om du tar nivået før du har prøvd det, sier Bjørshol – og speider tankefullt ut over den irrgrønne kunstgressmatten på stadion.

Høyrebacken fra Sanddal gikk gradene i moderklubben Vidar. Da han slo gjennom i A-laget på Lassa var det ganske raskt flere toppklubber som merket seg den offensive backen med den vanvittige løpskapasiteten.

LES OGSÅ: Nå tør Viking snakke om fullt hus på søndag

Spilte seg inn på direkten

Sommeren 2016 herjet de helrøde i cupen. Bryne fikk stryk først. Så ble Viking sendt på «rauå» ut. Ikke før det sto om en plass i kvartfinalen ble VIF for sterke på Ullevaal.

De mørkeblå hadde nok merket seg Bjørshol. Men den gangen var han kanskje ikke «sexy» nok.

I stedet havnet han i Åsane for å kombinere fotball og bachelor i petroleumsteknologi. Han ble fort en viktig del av laget og tok nivået i Obos-ligaen.

Så skjedde ting i sommer. Og de skjedde fort.

Onsdag 15. august kom telefonen de fleste fotballsparkende Stavanger-gutter drømmer om. Det var overgangsvinduets siste dag. Viking var på banen.

De ville kjøpe umiddelbart.

Senere på ettermiddagen var han på plass på Viking stadion for å signere en to og et halvt år lang avtale og han har nesten umiddelbart gjort backen til sin. Bare noen måneder etter at han kom fra bydelsklubben Åsane er han 90 minutter fra å rykke opp med Viking. Han gleder seg noe vanvittig.

– Det er gøy å spille en slik kamp som virkelig betyr noe. Det er jo dette du drømmer om. Og så har vi alt i egne hender, sier en smilende Bjørshol.

LES OGSÅ: Superinnbytteren stortrives i rollen

Store forskjeller

Forskjellene på livet i Åsane og det han opplever i Viking er selvsagt store. Det viste han også. Alt er mer profesjonelt og lagt til rette. Det mener han bare skulle mangle med klubbens størrelse.

– I Åsane kombinerte jeg studier og fotball. Jeg studerer fortsatt, men nå er det mer snakk om studier ved siden av fotballen, sier Bjørshol.

Han er klinkende klar på at Viking hører hjemme i eliteserien og klar for å gå i kjelleren en siste gang med sine sugende løp for å få det til på søndag.

At man skal undervurdere Kongsvinger og rive det siste hinderet fordi man tror dette er i boks mener han ikke er et tema.

– Ingen her tror at jobben er gjort. Vi må gå for seier slik situasjonen er. Slik har det vært de tre siste kampene og slik bør vi tenke nå. Vi har spilt veldig bra med den innstillingen. Det er mye lettere å prestere for laget som har den tankegangen inne.

Må ha lyst til å vinne

For Bjørshol vet godt at KIL har kvalifiseringsplass å forsvare. Samtidig møter AaFK og Mjøndalen motstand uten noe å spille for. Å spille på resultat er neppe et tema. Viking må gjøre jobben selv.
– Nøkkelen er å ha lyst til å vinne. Vi må ikke løpe rundt med frykt for å tape. Da er vi i trøbbel.

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis