Sport

Duket for en ekte familiefeide

Når Madla tar imot Viking til 1. rundekamp i NM onsdag vil meldingene sitte svært løst. Slik må det bli med fem dypt involverte fra Danielsen-klanen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Storebror André Danielsen er en legende i Viking med over 500 kamper i mørkeblått. Det er allmennkunnskap hos det fotballkyndige publikum i regionen.

Det kanskje ikke alle vet er at det meste av den fotballinteresserte slekten hans er sterkt involvert i 1. rundemotstander Madla.

LES OGSÅ: KOMMENTAR: Fundementet for å henge med i toppen er lagt

– Lett valg

Pappa Bent Danielsen har i en årrekke fungert som primus motor, materialforvalter og oppmann rundt A-laget. Stemor Lise Danielsen var tidligere daglig leder i klubben. Lillebror Chris Danielsen har flere år på baken som drivkraften på midtbanen i. 3. divisjonsklubben. Halvbror Marius Danielsen spiller også i kongeblått – selv om han er svært tvilsom til onsdagens kamp grunnet en strekkskade.

På toppen av det hele er Madla-kaptein Thomas Leidland samboer med søster Tonje Danielsen – og «svogeren» i dette bildet.

Selv om pappa Bent har involverte i begge leirer er han ikke i tvil.

– Jeg holder selvsagt med Madla. Med tre involverte der og én i Viking er valget enkelt selv om det er Viking som kan gå langt i NM, sier Danielsen senior.

Lover luftkrig og kynisme

Chris Danielsen fikk sitt aller første møte mot storebror André på banen i fjor. Da møttes de ansikt til ansikt for Madla og Viking 2.

– Vi spilte direkte mot hverandre posisjonsmessig. Jeg fikk tidlig satt tonen med en stygg takling og fikk ham sur. Dessverre tapte vi 1–0 i den kampen, men jeg fikk satt to tunneler på André. Etter det sparket han meg ned, sier Chris Danielsen.

Tunneler blir det neppe mange av på en vintersliten gressmatte på stadion til International School of Stavanger onsdag. Madla varsler krig, kynisme, direkte fotball og lange baller. Det vil handle om «Scottish tiki-taka» i sin reneste form.

Dette har lenge vært Madlas spesialitet. Og de har tro på at det er mulig å ryste Viking. Spesielt om de mørkeblå går i fellen med å stille for svakt lag eller å undervurdere dem.

– Knokkelfotball er nok veien å gå for oss. Når det er sagt tror jeg begge lag må slå langt på underlaget. Her vil det smelle. Vi må få dem ut av stilen, sier Chris Danielsen.

Han minner om at oppskriften har virket før.

– Vi tapte 2–1 for Sandnes Ulf i cupen i 2016 og var uheldige ut ifra sjanser og spill. Dagen etter pratet jeg med treneren og han var sjokkert. Nå er Viking i samme divisjon. Klart vi går inn i dette med et utgangspunkt om at det er mulig, sier Chris Danielsen – som likevel innser at sjansene er små.

Lover bydelsfest

Daglig leder Morten Tønnessen i Madla håper på over 1000 tilskuere onsdag og minner om at VBK trakk så mange i fjor. Han lover også fest i bydelen.

– Idrettspatruljen stiller opp og det blir mulighet for de yngste til å prøve mange forskjellige aktiviteter før kampen. Så blir det også fallskjermhopping. Kaker og dugnadsånd er også en selvfølge, forteller han.

Baneforholdene på ISS stadion er ikke de beste, men ifølge Tønnessen er det neppe aktuelt å flytte kampen til kunstgresset.

– Alle signalene er at det blir gress og baneåpning, sier Tønnessen – som også er glad for det ut ifra at det kun er gressbanen som har skikkelige tribuner.

Madla tapte 3–0 borte for Urædd i sin første seriekamp. Likevel har klubbens daglige leder, som selv spilte i Viking sist de var på nivå to, tro på at det kan bli en bombe på onsdag.
– Vi har tro på at ting kan skje på Madla til tross for en svak seriepremiere.

LES OGSÅ: Sjekk vinterens overganger i lokalfotballen

Mer fra Dagsavisen