Sport

– Ingen ventet vi skulle slå Larvik

Sola–Larvik 27–26. Tonje Nøstvold og Sola tok skalpen til den falmende storheten Larvik søndag. Bakspilleren mener det passet perfekt å slå til når man minst ventet det.

Følg RA Sporten på Facebook!

Larvik hadde før denne sesongen gått uten tap i det ordinære seriespillet fra 2004. Sola påførte laget årets andre serietap i Åsenhallen søndag foran 1125 tilskuere.

Tonje Nøstvold erkjenner likevel at det ikke var like spesielt å vinne nå som det tidligere storlaget har mistet så mange profiler.

Det er alltid kjekt å vinne kamper. Å slå Larvik er stort, men de er veldig svekket i forhold til i fjor. Laget mangler den rutinen som har kjennetegnet dem før, sier den tidligere landslagsspilleren.

LES OGSÅ: Sola med nok et serietap

Nøstvold hamret inn mål

Nøstvold banket inn elleve mål og ble Solas toppscorer. Likevel var hun bare middels fornøyd med seg selv.

Det var helt OK fra min side. Jeg gjorde også noen feil og misset på noen skudd, sier hun.

At Sola vant kampen handlet mest av alt om vilje og en god opphenting.

Vi ledet før pause, men gjorde noen dumme feil. Da var de fort foran med fire. Det er det som ofte har skjedd mot Larvik før. Det som var annerledes denne gangen var at vi klarte å hente oss inn og nærme oss dem mot slutten. Vi ble ikke streset og tok en ting av gangen.

Dramatisk avslutning

Avslutningen ble også et skikkelig drama. Til tross for to utvisniger med seks-sju minutter igjen fikk Sola en overrskende mulighet til å avgjøre på tampen.

Larvik hadde ballen i det alle trodde var kampens siste angrep. Så rotet de den bort og Line Ellertsen avgjorde med sekunder igjen.

Gleden var selvsagt stor. Også over årets første seriepoeng.

Det var deilig! Vi har ikke fått vist hva vi kan i de to første kampene. Skuldrene har nok vært litt høye og vi har ikke sluppet oss løs. I så måte var det perfekt å møte Larvik nå. Ingen ventet noe av oss her, sier Tonje Nøstvold.

Kampfakta:
Håndball, eliteserien kvinner
Sola-Larvik 27-26 (14-17)
Åsenhallen, 1125 tilskuere
Mål Sola: Oda Aaseim 4. Elisa Christensen 1, Line Ellertsen 3, Anna Bjørke Kallestad 1, Marianne Klepp Andersen 1, Kristiane Knutsen 1, Alicja Zacharska 3, Tonje Nøstvold 11 (3), Camilla Herrem 1 og Hege Holgersen Danielsen 1.
Toppscorer Larvik: Linn-Kristin Riegelhuth Koren 14 (6)
Utvisninger: Sola 3x2 min. Larvik 4x2 min.

Mer fra Dagsavisen