Sport

Planlegger uten Adegbenro

Ian Burchnall planlegger nå en sesongavslutning uten Samuel Adegbenro (21). Han blir høyst trolig RBK-spiller innen kort tid.

Ian Burchnall regner med at han har ledet Samuel Adegbenro (venstre) i kamp for siste gang. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB scanpix
Følg RA Sporten på Facebook!

– Jeg planlegger kampen mot Brann uten Adegbenro nå, bekrefter Ian Burchnall til RA.

Det betyr i klartekst at den nigerianske stjernen selges enten i dag eller i morgen om det ikke skulle skje noe helt spesielt.

Bursaspor er nære å møte kravene til Viking og ifølge flere medier ankom mandag kveld RBK-ledelsen Stavanger for å forhandle om et kjøp.

VG skriver tirsdag at Rosenborg og Viking er enige om en overgang, og at det nå er opp til Adegbenro selv.

RA får også bekreftet fra flere kilder at faktum er at det kun er RBK som har fått et bud akseptert og at Adegbenro nå selv må finne ut om han vil til Trondheim.

LES OGSÅ: Bursaspor har økt budet

Skal ha inn erstatter

– Klarer dere å erstatte Adegbenro før overgangsvinduet lukker onsdag kveld?

– Vi klarer neppe å finne en ren erstatter, men vi har et par offensive spillere på blokken. Aller helst vil vi nok se etter en spiss. Vi fikk inn Fredrik Torsteinbø tidligere i vinduet og har Usman Sale, Zymer Bytyqi og Tore André Skimmeland Aasheim i troppen som alle er vinger som liker å angripe.

Burchnall er fullt klar over at han alt har en spiss som scorer i Tommy Høiland.

– Han har vært fremragende, men 4-4-2 er også en opsjon her. Det kan også være snakk om et alternativ som kan endre kampbilder i 4-2-3-1.

Må tenke annerledes

Vikings trener har nå i stor grad slått seg til ro med at toppscoreren forsvinner. Han innser at spilleren er desperat etter å flytte på seg og at det handler om å redde klubbens økonomi. Dermed handler alt om å få mest mulig penger og om å finne en grei erstatter.

– Hvis «Sammy» drar nå er det ikke verdens ende for min del. Vi har hatt et relativt godt overgangsvindu. Så lenge han sterkt vil bort selv er det ikke bra å beholde ham her. Jeg må ha spillere som er sultne på å spille for oss. Du så kanskje tendenser sist til at hodet hans er en annen plass. Det er også forståelig, sier Burchnall – og fortsetter:

– Han er en stor spiller. Samtidig har han spilt alle kampene og vi ligger likevel nest sist. Han har scoret noen viktige mål, men du skal huske på at han har fått være god fordi ti andre har jobbet for å gi ham offensiv frihet. Jeg tror vi kan bli bedre som et kollektiv uten ham. Det så vi da vi mistet Aron Samuel da jeg var i Sarpsborg. Det vi definitivt vil miste er en spiller som kan skape mål ut av intet og løse opp på egen hånd.

LES OGSÅ: - Vi fortjente ikke mer

Bakenga en mulighet

Mulighetene for at et salg av Adegbenro vil komme i løpet av tirsdag er overhengende. Da må Viking kaste seg raskt rundt for å få inn en erstatter. Klubben er ikke der at de bare kan trykke på knappen. Det gjenstår arbeid.

– Med RBK på banen – har dere sjekket mulighetene for å få inn Mushaga Bakenga som en del av en eventuell avtale om det blir et salg dit?

– Det har vært luftet og vil være veldig interessant for oss. Så er spørsmålet om spilleren selv vil. Jeg tror det er et langskudd, men du skal aldri si aldri, sier Burchnall.