Sport

Bursaspor har økt budet

Etter det RA kjenner til har tyrkiske Bursaspor i helgen beveget seg ytterligere økonomisk for å få tak i Samuel Adegbenro (21). Med et overgangsvindu som stenger onsdag har Viking nå hastverk med å bestemme seg – og står overfor et meget vanskelig valg.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking har i utgangspunktet krevd en sum på rundt 1,5 millioner euro på direkten for å forhandle om salg av sin stjernespiller. I tillegg ønsker de mørkeblå en sum etter antall spilte kamper og bonusutbetalinger ved europacupspill for Bursaspor. Det tyrkiske laget har allerede bydd summen som kreves på direkten, men i helgen skal de også ha nærmet seg på de andre parameterne.

Direktør Eirik Henningsen i Viking vil si minst mulig om forhandlingene, men erkjenner at det er utvikling.

– Det står ikke i stampe, sier han til RA.

LES OGSÅ: – Vi fortjente ikke mer

Vil ikke til norsk klubb

Selv om tyrkerne er i førersetet skal fortsatt interessen fra Molde og RBK ligge der. Problemet for Viking er bare at Adegbenro selv ønsker seg ut av landet og ikke ser Eliteserien som et alternativ.

Selv om et bud ikke er formelt akseptert av Viking skal klubben derfor ha gitt nigerianeren tillatelse til å snakke om personlig avtale med Bursaspor på grunn av tidsaspektet. Vikings toppscorer skal også selv være lysten på en overgang til Tyrkia om det er det eneste utenlandske alternativet.

Dermed må Viking fatte noen svært vanskelige avgjørelser. Skal de selge sin beste spiller nå, for en sum som vil dekke inn de verste hullene i regnskapet, og risikere krass kritikk ved nedrykk? Eller skal de gamble på å beholde spilleren ut sesongen?

LES OGSÅ:

Hastverk og plan B

Overgangsvinduet for spillere inn i Norge stenger på onsdag og de mørkeblå må fatte en snarlig avgjørelse om de skal ha tid til å gjøre et forsøk på å erstatte Adegbenro.

Direktør Henningsen erkjenner at hjulene ruller rundt en plan B som går på å hente inn ytterligere en spiller i løpet av de neste dagene.

– Hvis «Sammy» forsvinner må vi ha inn noen nye før vinduet stenger, sier han.

– Er det realistisk å erstatte Samuel Adegbenro?

– Det er realistisk å hente inn en ny spiller. Men å erstatte ham vet jeg ikke. Det er ikke slik at vi kan hente inn seriens beste spiss. Når det er sagt gleder vi oss veldig over at Tommy Høiland har scoret i to kamper på rad nå.

Det er først og fremst snakk om å hente inn en europeisk offensiv spiller om det blir salg. Og det trenger ikke nødvendigvis være en spiss.

– Vi må ha inn en offensiv mann og helts en europeer. Om han ikke er det vil det ta tid med arbeidstillatelse, sier Henningsen – som nå står foran et av sine vanskeligste valg sammen med styret i klubben.

Nyeste fra Dagsavisen.no: