Sport

Oilers' nye «Iron Man»

Jørgen Kvål var kaptein på U20-laget til Oilers som ble seriemestere. Han fikk sin debut på A-laget i desember i fjor, og i helgen ble han den beste av samtlige Oilers-spillere i den årlige «Iron Man»-konkurransen.

Følg RA Sporten på Facebook!
Hvem: Jørgen Kvål (19)
Hva: Ishockeyspiller på Stavanger Oilers. Slo alle de etablerte Oilers-spillerne i hockeyforbundets «Iron Man»-konkurranse.

– Hvordan var det å være med på «Iron Man»-konkurransen i helgen?

– Det var utrolig gøy, og skikkelig tungt. Jeg visste ikke hva jeg gikk til, men hadde blitt fortalt at det var tungt av de andre spillerne på laget, men visste ikke at det skulle bli så tungt.

– Når dere er der, er det litt prestisje i å vinne, eller er det bare en gjennomkjøring, for å se hvor dere står?

– Det er klart at det er litt prestisje, da du gjerne vil være best. Men samtidig er det like viktig å slå deg selv og de resultatene du har satt tidligere.

– Du ble den beste av samtlige Oilers-spillere. Overrasket det deg?

– Ja, det hadde jeg aldri ventet. Jeg hadde ikke noe forhåpning om å bli best av alle på Oilers-laget, og det er ikke sånn at jeg selv om alle nå bare kaller meg for «Iron Man» er det. Den æren får fortsatt Petter Røste Fossen ha, selv om han ikke er her lenger. Han var en maskin.

– Hvordan har sesongoppkjøring vært for deg så langt?

– Det blir mye trening, da jeg trener både med A-laget og U20-laget. Men samtidig er det det som er gøy, da du bare går og lengter etter å komme deg ut på isen igjen gjennom sommermånedene. Det er mye kjekkere på is enn med sommertrening.

– Du fikk din debut i desember i fjor, hva håper du å få ut av årets sesong?

– Jeg håper jo å få litt mer spilletid, selv om jeg ikke har satt meg noe mål om hvor mange kamper og at jeg skal bli fast på laget eller noe sånn. For min del gjelder det bare å stå på, vise meg fram på trening, og hvis jeg er god nok får jeg spille. Samtidig kommer det også til å bli noen kamper for U20-laget, der jeg kan spille i to sesonger til.

– Hvilken bok har betydd mest for deg?

– Jeg må vel svare som idrettsfolk flest, og det blir biografien om Zlatan Ibrahimovic det.

– Hva gjør deg lykkelig?

– Å spille hockey.

– Hvem var din barndomshelt?

– Sidney Crosby så jeg mye opp til da jeg var yngre.

– Hva misliker du mest ved deg selv?

– At jeg noen ganger kan være litt for snill, spesielt utenfor isen.

– Hva gjør du når du skeier ut?

– Hehe, da går jeg på McDonald’s og spiser middag, og etterpå spiser jeg potetgull. Det blir ikke mye av det i sesongen, så det er greit å ha noe å glede seg til etter sesongen er over.

– Hva er du villig til å gå i demonstrasjonstog mot?

– Likestilling

– Er det noe du angrer på?

– Nei. Jeg er veldig godt fornøyd med valget om å flytte til Stavanger for å begynne i Oilers og gå på Jåttå videregående. Så langt er alt strålende.

– Hvem ville du helst stått fast i heisen med?

– Det hadde vært artig å stå i heisen med Donald Trump. Han er en meget spesiell person, så det hadde helt sikkert blitt underholdende.

Mer fra Dagsavisen