Sport

Viking har Andreas Nordvik på blokken

Ian Burchnall synes hans tidligere elev i Sarpsborg, Andreas Nordvik, er såpass interessant at han vil se på muligheten for en gjenforening.

Midtstopper Andreas Nordvik, her i kamp for Sarpsborg mot daværende Strømsgodset-spiller Martin Ødegaard, forrige gang han var i norsk fotball i 2015. Nå kan det kanskje bli en retur for trønderen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Følg RA Sporten på Facebook!

Stopperen spilte 36 kamper for Sarpsborg i 2014 og 2015, da også Ian Burchnall var i klubben. Etter 2,5 år i danske Esbjerg ble Nordvik løst fra kontrakten etter at klubben rykket ned. Det kan åpne opp for en gjenforening i Viking.

– Andreas er en fin fyr og en god fotballspiller, som jeg hadde gleden av å trene i Sarpsborg. Jeg så at han har blitt løst fra kontrakten, og det er klart at han kan være en mulighet for oss, sier Burchnall til RA.

LES OGSÅ: Færøysk temposjokk på trening

Ingen Grønner-overgang

Nordvik har 150 kamper i Tippeligaen for Rosenborg, Vålerenga, Aalesund og Sarpsborg. Med sine 30 år har han også opparbeidet seg rutinen og erfaringen Viking leter etter.

– Jeg har ikke snakket med Andreas selv, og jeg vet heller ikke hvilke andre muligheter han har i Danmark eller hva han tenker. Men det kan være aktuelt for oss å høre med han hva han tenker, sier han.

Etter det Aftenbladet erfarer har Viking igjen henvendt seg til Brann med tanke på et kjøp av Jonas Grønner. Der skal etter det BA kjenner til prisen på den norske U21-kapteinen være meget høy om det skal være grunnlag for forhandlinger. Det gjør at Viking sannsynligvis må se andre steder etter en ny midtstopper.

LES OGSÅ: – I dialog med to-tre spillere

Tror ikke på Bödvarsson

Prøvespiller Reiss Greenidge er fortsatt i klubben, og i går trente den færøyske midtstopperen Hørður Askham for første gang med klubben. Det gjorde også hans færøyske kompis og offensive midtbanespiller Joannes Bjartalid.

– Jeg liker ikke å felle noen dom etter bare én trening, men begge kom greit fra det. Du ser at de er gode til å behandle ballen, og det blir spennende å se de på større bane i 11 mot 11-spill ut uken, sier Burchnall.

En annen gammel kjenning av Viking er Jón Dadi Bödvarsson. Islendingen var ikke med da Wolverhampton satte kursen for Østerrike på treningsleir, og har etter sigende fått beskjed om å finne seg en ny klubb.

– Jon Dadi gjorde en kjempejobb for oss, og er en veldig god spiller. Det kan hende vi tar en telefon for å høre, men han har fått seg et stort navn siden han forlot oss. Jeg tror nok helst han vil bli værende i England, sier Burchnall som ikke har videre tro på den gjenforeningen.

LES OGSÅ: Viking-trening med spillere som ikke kan spille

Gleder seg til vinduet

På plass på Viking-feltet i går var også Vidars Ingvald Halgunset, men det er etter det RA kjenner til mest for å holde et godt forhold til spilleren selv og klubben hans. FK Haugesund-spilleren Robert Kling har også vært i Vikings søkelys, men det er tvilsomt om Viking foretar seg noe med den duoen.

– Vi jobber med å ferdigstille avtalen for å hente Tore Andre Sørås, og derfor ser vi ikke etter flere lignende spillere i samme aldersgruppe med de samme ferdighetene i dette vinduet, forteller Burchnall.

Briten gleder seg til overgangsvinduet, og ser fram til å kunne bruke litt penger på spillerkjøp som Viking-trener.

– Det blir veldig spennende faktisk. Det er alltid kjekt å følge med på markedet, for å se hva som rører seg og hvordan du kan forbedre din egen stall. Litt som i januar ønsker jeg først og fremst å kjøpe spillere for å styrke stallen, men samtidig er lån en mulighet. Men jeg gleder meg til å få nye fjes inn på trening og inn i garderoben som kan heve oss, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Har fått inn syv millioner til spillerkjøp