Sport

Slik blir Sandnes HK en eliteklubb

Det nye eliteserielaget til Sandnes HK fikk tidligere denne uken bekreftet at lisensen for spill kommende sesong er i orden. Ryddig økonomi fører til optimisme i klubben.

Dalibor Sedjak, trener for Sandnes HK, er godt i gang med forberedelser til debuten i Eliteserien. Ennå skal han ha inn tre-fire nye spillere. FOTO: PÅL KARSTENSEN

– Målet vårt er en plass i sluttspillet, men for å klare det må vi ha inn nye spillere og en god økonomi.

Det sier styreleder Ove Kjell Sandvand i Sandnes HK til RA. Klubben er nyopprykket og vet ikke helt hva de står overfor. Breddeklubben er blitt en eliteklubb.

– Vi har nok av utfordringer før sesongen starter, det er mye som skal på plass. Ikke minst gjelder det økonomisk, fortsetter han.

Sulteforet distrikt

Grundig jobbing i alle ledd skal få klubben bærekraftig til seriestart i september.

– Vi skulle gjerne hatt ansatt en daglig leder på fulltid, men vi må vite at det er rett person. Det er i dag heller ikke noe krav om dette i forbindelse med klubblisensen.

Forrige sesong omsatte klubben for i underkant av én million kroner. Med opprykk og entusiasmen håper de på mer enn det når en ny sesong står for døren.

– Distriktet er sulteforet på herrehåndball på toppnivå. Vi håper firma i hele distriktet ser et potensial hos oss, det gjelder også firma i Stavanger. Vi ønsker å være en klubb for hele det håndballinteresserte distriktet, fortsetter Sandvand.

Skal ha flere spillere

Trener Dalibor Sedjak har så langt fått inn Eirik Hiim Torjusen og Ole Andre Lerang, begge fra Viking.

– Vi skal ha inn tre til fire spillere til og jobber med saken, både lokalt, nasjonalt og i Sverige og Danmark, sier han.
Treningen er allerede godt i gang, og planen før seriestart er nesten klar.

– Skjærgårdslekene i midten av august, samt en rekke andre kamper skal vi ha. Jeg håper og tror vi skal få minst ti gode oppkjøringskamper mot god motstand før serien starter.