Sport

Fornøyd med poeng mot Stabæk

Viking-trener Ian Burchnall medgir at han er bekymret for Stabæks offensive kraft, og vil være godt fornøyd med poeng på Nadderud.

Følg RA Sporten på Facebook!

Eliteseriens målfarligste duo venter for Viking i kveldens kamp mot Stabæk. Toppscorer Ohi Omoijuanfo og tidligere Sandnes Ulf-spiller Tonny Brochmann har scoret 13 av bæringenes 15 mål i år.

– Spissen deres Ohi har vært Eliteseriens beste til nå, og han har med seg tre andre gode offensive spillere. De er vanskelige å stoppe, så det blir en tøff test for oss, sier Burchnall.

LES OGSÅ: Martinsen føler seg forbigått

Drillet defensiv struktur

Viking har på sin side scoret færrest, og mer bekymringsfullt foran kveldens kamp, de har sluppet inn flest mål med 16.

– Vi har til tider vært for åpne som lag, slik at det blir for lett å angripe oss. Det handler ikke om at fireren bak eller keeperen har sluppet inn for mange mål. Vi må bli flinkere til å forsvare oss som et lag, sier Burchnall.

Viking har derfor brukt helgens treninger til å trene på defensiv struktur og organisering, der A-laget har øvd på å forsvare seg mot innbytterne.

– Vi har studert Stabæk på video, slik at vi skal være best mulig forberedt på måten de angriper oss på. Deretter må vi opptre som en samlet defensiv enhet i større grad enn vi har gjort til nå. Det vil ikke være vår jobb å angripe, så jeg vil være fornøyd om vi får med oss poeng, forteller briten.

LES OGSÅ: Innser at det blir en kamp for å overleve

17. mai-tog hevet humøret

På søndagens formasjonstrening lå det an til to endringer fra laget mot Aalesund. Zymer Bytyqi og Mathias Bringaker går ut for Steffen Ernemann og Kwesi Appiah.

– Zymer pådro seg en lårhøne på lørdagens trening, og reiser trolig ikke med oss. Usman ligger an til å starte, men ting kan endre seg, sier Burchnall.

Briten sier at det å gå i 17. mai-toget gjorde mye for humøret i troppen.

– Vi ble møtt med heiarop og de vi møtte var veldig positive. Jeg har også fått mange meldinger selv, og det er godt å kjenne på støtten vi har i ryggen, sier han.

LES OGSÅ: Nekter å snakke konsekvenser

Mer fra Dagsavisen