Sport

Strøm har funnet sin plass i Oilers

Villiam Strøm flytter fra kjæresten for å spille hockey i Stavanger. Da er det bra at han blir godt tatt vare på i sin nye klubb.

Spillerne må ha på seg riktig sponsortøy på bilder, hvis ikke blir det bot. – Da jeg kom på torsdag gikk jeg også inn i garderoben med sko, og det også ble bot. Til mitt forsvar så visste jeg ikke om reglene, men det blir nok et dyrt år ja, sier Strøm og ler. Foto: Pål Karstensen
Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers nysignering Villiam Strøm har vært på besøk i Stavanger de siste dagene, for å hilse på nye lagkamerater og sette seg inn i rutiner og sin nye hverdag i Stavanger.

– Jeg ble hentet av Henrik Holm på flyplassen onsdag kveld. Han ga meg en liten guidet tur da, før det var rett på morgentrening klokken 08.00 torsdag. Det var blytungt, men det er godt å være her, forteller Strøm til RA.

LES OGSÅ: RBK-fan Strøm gleder seg til å bli hatet

– Nesten bedre enn ventet

Han har fått sitt fysiske program, snakket med trener Pål Gulbrandsen og hilst på alle som jobber i organisasjonen.

– Det er nesten enda bedre enn jeg forestilte meg. Det går ikke an å ta Oilers på noe. I andre klubber er det alltid mye bra, men så er det også noe som skurrer. De som jobber her er utrolig hyggelige og imøtekommende. Jeg har følt meg velkommen der jeg har vært tidligere også, men aldri følt meg så velkommen som jeg gjør her, sier Strøm.

Tidligere har han vært vant til å gjøre ting på egen hånd, så det blir en annen hverdag når ting blir lagt til rette for han.

– Alt blir ordnet for deg, og det blir nesten litt rart å få det sånn. Det er jo egentlig sånn det bør være overalt, men du vil også virkelig levere når klubben gjør så mye for at du skal lykkes, forteller trønderen.

LES OGSÅ: Higson lar seg ikke stresse av endring

Drømmer om OL-tur

Han var med under hele oppkjøringen til VM, men kom ikke med i den endelige troppen. Det gir ham bare mer motivasjon for å spille bedre i Oilers.

– Jeg hadde blitt overrasket om jeg ble tatt ut, men siden jeg var med på hele oppkjøringen er det likevel litt kjedelig. Jeg har hatt min beste sesong så langt, og ser ingen grunn til at jeg ikke skal levere enda bedre neste sesong med et nytt lag, nye omgivelser og bedre lagkamerater rundt meg. Gjør jeg det bra nok kan det kanskje bli OL-tur og forhåpentligvis VM også, sier han.

Han er imponert over det de som fikk bli værende i Paris har utrettet så langt, og spesielt da kampen mot Tsjekkia.

– Jeg husker da jeg var med å spilte mot Tsjekkia. Da fikk vi nesten ikke låne pucken, så det var veldig sterkt av dem å ta poeng. Av de kampene Norge har igjen nå kan jeg ikke helt se at de tar mer enn maks tre poeng. Om det er godt nok til å gå videre har jeg ikke regnet noe på, men med den innsatsen de la ned mot Tsjekkia kan det fortsatt være mulig, sier Strøm.

LES OGSÅ: Norge rystet hockeystormakt

Flytter fra kjæresten

Kjæresten hans er fra Bergen, mens Strøm selv er fra Trondheim og ikke liker Bergen spesielt godt. Derfor har det blitt et kompromiss at de har bodd i Oslo, men i første rekke flytter Strøm nå alene til Stavanger på grunn av kjærestens jobb.

– Det går helt sikkert fint det, da vi begge kommer til å være opptatt med vårt. Hun har jobben sin i Red Bull i Oslo, og jeg skal spille hockey og gå på skole. Så får jeg reise til Oslo da jeg kan, også kan hun sikkert komme til Stavanger når hun har mulighet, sier han.

26-åringen er akkurat ferdig med første året på økonomistudiet på BI, og ser for seg å ta de to siste her i Stavanger.

– Jeg har egentlig ikke satt meg inn i om jeg skal studere på fulltid ved siden av hockeyen eller ikke, men jeg har hørt at Oilers har en god studiegruppe. Det er bra fordi jeg trenger noen som kan lære meg realfag og som studerer på ordentlig, forteller Strøm.

LES OGSÅ: Røste Fossen til Stjernen