Sport

Røste Fossen med ultimatum til Oilers

Petter Røste Fossen har takket nei til flere tilbud fra Oilers, og venter på det endelige kontraktstilbudet. Samtidig har ikke Anders Tangen Henriksen fått noe tilbud, og er usikker på hva fremtiden bringer. Det er ikke Kjetil Martinsen, som har fått beskjed om at han er ferdig i klubben.

Følg RA Sporten på Facebook!

Petter Røste Fossen har vært skadet store deler av sesongen, men Oilers ønsker likevel å ha ham med videre.

– Jeg har vært gjennom et par runder med Oilers nå, men har ikke vært fornøyd med tilbudene jeg har fått. Jeg synes ikke de har vært gode nok, så nå har vi tatt en siste prat der jeg har vært så medgjørlig som jeg kan. Kommer vi ikke til enighet i slutten av uken, må jeg se meg om etter andre tilbud, forteller Røste Fossen til RA.

LES OGSÅ: Oilers seedet på laveste nivå i CHL

– Småkjip situasjon

Røste Fossen opplyser at han har takket nei til flere kontraktstilbud.

– For meg er det viktig å gjøre dette ordentlig, og derfor har jeg ønsket å ta en ekstra prat med klubben. Jeg har selvsagt lyst til å være her, men ikke under hvilke forhold som helst. Jeg har fortsatt lyst til å utvikle meg og konsentrere meg om ishockey, og det føler jeg at jeg ikke får muligheten til med de tilbudene Oilers har kommet med, sier han.

Jernmannen fra Kongsberg sier han føler Oilers står på en side og han på en annen side, men at han håper de kan møtes på midten.

– Jeg synes den situasjonen vi har havnet i nå er litt småkjip. Jeg har vært her i mange år, og har vært med på fem av fem gull. Skader er en del av gamet, og i år har jeg vært mye skadet. Men jeg synes de tenker litt mye på det siste året jeg har vært skadet, og ikke over hva jeg har gjort tidligere, den personen jeg er og hva jeg betyr for laget, sier Røste Fossen, som er litt overrasket over forståelsen Oilers har utvist for hans situasjon.

LES OGSÅ: Kristiansen skremt av ulv i hagen

Overrasket over forhandlingene

– Jeg føler tilbudene deres er litt sånn «take it or leave it»-tilbud, og det er det som har blitt litt feil for meg denne gangen. Jeg krever ikke gull og grønne skoger, men trenger en situasjon der jeg kan klare meg. Derfor synes jeg det har vært litt overraskende forhandlinger, selv om jeg har forståelse for at business er business. Men da må de også ha forståelse for at det også er sånn for meg, sier Røste Fossen, som har litt blandede følelser om situasjonen.

Hvis de ikke kommer til enighet i løpet av uken, ser likevel Røste Fossen fram til sommerens opptrening.

– For min del handler det om at jeg er på bunn, og at jeg har hatt en lang stilletid. Det gjelder nå å få en bratt og fin kurve, slik at jeg er på topp når sesongen kommer. Jeg har vært best trent i Norge siden jeg kom til GET-ligaen, og jeg er den som kjenner min kropp best. Jeg vet at jeg nok en gang kommer til å være den som er best trent i slutten av sommeren, og nå handler det om å gjøre en jobb der du reduserer risikoen for nye skader, forteller han.

LES OGSÅ: Slik skal han fase inn talentene

Tangen Henriksen åpen for å flytte

Når det gjelder en annen skadefugl, så vet ikke Anders Tangen Henriksen så mye om hva framtiden bringer.

– Jeg vet faktisk ikke, da jeg ikke har fått noen svar selv. Jeg har snakket med Pål Higson, og han har sagt at jeg kan prøve å finne meg noen andre alternativer. Samtidig har han sagt at ingen dører er lukket her i Oilers, så jeg vet faktisk ikke, sier Tangen Henriksen.

Han har full forståelse for at Oilers holder på med en kabal, og at det er det som kan utsette hans avgjørelse.

– Det er interesse fra andre klubber, selv om jeg ikke har fått noen konkrete tilbud. Jeg har vært her i fire år nå, og føler at jeg ikke helt har fått ut potensialet mitt på grunn av mange skader. Jeg har mest lyst til å bli værende i Oilers, men hvis det ikke blir tilfellet er jeg åpen for å flytte på meg for å spille andre steder i Norge, sier Tangen Henriksen som alltid vil ønske seg tilbake til moderklubben hvis han må forlate den.

LES OGSÅ: To fra Oilers i landslagstroppen

Martinsen ferdig i Oilers

En som allerede har forlatt klubben er Kjetil Martinsen. Han hadde kontrakt ut sesongen, med opsjon på å fornye den med ett år.

– Jeg har blitt sagt opp, så jeg kommer ikke til å spille for Oilers neste sesong. Jeg hadde selvsagt lyst til å bli værende, men det er mange menn om beinet og jeg har bare positive tanker om min tid i Oilers, sier Martinsen.

Han brakk tommelen i siste seriekamp, og spilte sluttspillet med brukket tommel.

– Det er klart at du alltid kunne prestert bedre på isen, men jeg ga det jeg hadde. I serien synes jeg det gikk fint, men det er klart at skaden hemmet meg noe i sluttspillet. Jeg prøvde å gjøre det beste ut av det, og er glad for at jeg fikk være med å vinne både serien og sluttspillet mens jeg var her, sier Martinsen, som ennå ikke har tatt en avgjørelse om hvor han spiller neste sesong.

LES OGSÅ: Humphries forlenget kontrakten

RA har foreløpig ikke lykkes i å få kontakt med sportsdirektør Pål Higson i Oilers. 

Mer fra Dagsavisen