Sport

Pirres av Sola-retur

Malin Holta (23) vil ikke avslutte sitt franske proff-eventyr i sommer. Men hun erkjenner at det frister stort å spille med Tonje Nøstvold (31) og Camilla Herrem (30) i Sola.

Følg RA Sporten på Facebook!

Bakspilleren fra Randaberg forlot Sola som eliteseriens toppscorer etter forrige sesong for å prøve lykken som proff i Nantes Atlantique.

Det har hun aldri angret på.

– Alt var nytt. By, kultur og land. Jeg kunne ikke ett ord fransk. Men det var dette jeg ønsket meg da jeg dro. Håndball og en helt ny opplevelse. Jeg trives, sier hun til RA.

LES OGSÅ: Defor valgte Herrem å reise hjem til Sola

Høyt på listene

Dessuten får hun i Frankrike muligheten til å være helproff.

– Det er alle på laget. Det gir helt andre muligheter for trening og restitusjon, sier hun.

På banen har Holta vist igjen i den sterke franske ligaen. Hun ble nummer åtte på toppscorerlisten med 91 mål. Det var kun to scoringer bak superstjernen Stine Bredal Oftedal på 5. plass på samme liste. Så må det legges til at Holta tar straffer – noe Bredal Oftedal ikke gjør.

LES OGSÅ: Sola ute av sluttspillet

Sportslig suksess

Sportslig har det dog gått bra.

– Spesielt før jul. Da spilte jeg stort sett alt. Etter jul har jeg fått litt mindre spilletid, men det henger også sammen med at flere spillere har kommet tilbake fra skade. Dermed har konkurransen blitt større.

Da Holta forlot Sola var landslagssjef Thorir Hergeirsson til RA klar på at defensive mangler var det som sto mellom Holta og landslagsplass.

– Men det er bare å innrømme at jeg ikke har fått utviklet det. Her er det mål som teller. Jeg spiller ikke mye forsvar.

Da gamleklubben Sola tidligere denne uken hentet hjem Camilla Herrem var trener Knut Ove Joa klar på at han drømte om å også hente tilbake Holta fra profflivet i Frankrike.

Hun medgir at tanken på spill med Nøstvold og Herrem pirrer.

– Ja. Det frister. Jeg skal hjem for å spille igjen en gang, og det som skjer i Sola nå er veldig spennende.

– Er en retur alt i sommer mulig?

– Nei. Jeg har kontrakt ett år til og er ikke klar for det enda, men jeg snakker stadig med Knut Ove Joa, sier Holta.

LES OGSÅ: Joa tar to nye år i Sola

Hun tror Sola kan ta solide steg mot toppen allerede kommende sesong.

– De har ikke fått alle forsterkningene på plass enda. Det gjør det litt vanskelig å si. Men med en av verdens beste vinger på laget tror jeg de uansett vil komme høyere på tabellen. At Larvik nok blir svakere gjør det lettere. Samtidig ser Vipers ut for å bli sterkere. Jeg tror Sola fort kan havne i sjiktet rett bak der, sier Holta.

Hennes egen sesong er for øvrig ikke avsluttet. Sluttspillet starter med kvartfinale fredag.

– Målet for året var fjerdeplass og EHF-cup. Vi ble nummer fem i grunnserien, men i Frankrike endres tabellen etter resultater i sluttspillet. Det er et snodig system jeg knapt skjønner selv, sier en lattermild Holta.

Fakta:
Navn: Malin Holta
Klubb: Nantes Atlantique
Høyde: 177 cm
Alder: 23 år
Posisjon: Bakspiller
Kamper/mål i serien denne sesongen: 91/20
Annet: Kom til kvartfinalen i EHF-cupen
Tidligere klubber: Sola og Stabæk
Aktuell: Proff i Frankrike hvor hun i dag tar fatt på sluttspillet mot Besançon med kvartfinale

Mer fra Dagsavisen