Sport

Viking HK har ansatt ny trener

Gunnar Blombäck fikk ikke fortsette i Viking Håndballklubb etter nedrykket. Nå har klubben funnet hans erstatter.

Bilde 1 av 2

Viking HK satser lokalt, både på spiller- og trenersiden kommende sesong. Mandag kveld ble klubben enig med assistenttrener i Sola, Joar Gjerde. Han skal trene laget de neste to sesongene. Målet er opprykk på første forsøk.

– Det er godt å ha landet en trener allerede nå. Vi ble enige i begynnelsen av denne uken og Gjerde har allerede snakket med spillerne om den kommende sesongen, sier styreleder Tor Henrik Knutsen til RA.

Satser lokalt

Ole Andrè Lerang og Eirik Hiim Torjusen er allerede borte fra årets lag. De er klare for spill for det nyopprykkede elitelaget til Sandnes.

– Vi har så mange unge spillere som banker på døren til a-lagets spillertropp, så måten for oss er å satse lokalt. Vi håper og tror at de etablerte som ikke er borte blir med oss videre.

Når det ble nedrykk til 2. divisjon blir også inntektene noe helt annet. Spillerlønninger vil alltid være tema, også i Viking.

– Det er jo noe vi må se på, men det er klart at det er forskjell på å spille i 1. divisjon og 2. divisjon. Da er vi uansett nede på et helt annet nivå, hvis det blir snakk om spillerlønninger, fortsetter styrelederen.

Vikings nye trener, Joar Gjerde er bortreist og har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Når han er hjemme skal han og klubben i forhandlinger med spillere som er der, og kanskje noen nye.