Sport

Viking ga bort Ibrahim til Vålerenga

Abdisalam Ibriahim har nå signert en avtale med Vålerenga med en varighet på to år. De mørkeblå letter dermed lønnsbyrden ved å slippe sin best betalte spiller.

Av: ESPEN IVERSEN OG PÅL KARSTENSEN

Følg RA Sporten på Facebook!
Viking har tidligere prøvd å kvitte seg med Abdisalam Ibrahim på grunn av hans høye lønn, men et salg til tysk 2. Bundesliga gikk i vasken i januar.
Fredag ettermiddag bekreftet Viking-trener Ian Burchnall overfor RA at Ibrahim var i ferd med å bli løst fra sin kontrakt.

– Det ser ut for at Abdi forsvinner til Vålerenga. Avtalen er ikke bekreftet enda, men han forlater oss, sier Burchnall til RA.

Senere på ettermiddagen ble overgangen bekreftet av Vålerenga.

– Abdi er en spiller jeg kjenner godt som har masse erfaring, god fysikk og er teknisk meget sterk. Han har egenskaper vi mistet i Sander Berge og kan bekle alle posisjoner på midten. I tillegg er han en lokal gutt, sier trener Ronny Deila.

Vikings daglige leder Eirik W. Henningsen ønsket ikke å si noe til RA om hvorvidt klubben har sikret seg en avtale om prosenter ved videresalg i avtalen med VIF.

LES OGSÅ: Viking signerte to millionavtaler

– Viktigere å redde klubbens økonomi

Viking-trener Burchnall sier til RA at det kun er økomomiske motiver for at midtbanespilleren forlater klubben.

– Dette handler utelukkende om økonomi, og ikke om fotball. «Abdi» er en veldig god spiller, men Viking som klubb har ikke råd til å beholde han. Jeg tok han til side for å fortelle han at jeg ønsket å beholde han, men det handler om hjelpe fotballklubben til å bli bærekraftig økonomisk. Det er viktigere enn å beholde «Abdi», forteller Burchnall til RA.

Det var VG som først omtalte at Ibrahim nå ser ut til å gå til Vålerenga, som er Vikings motstander i Eliteseriens første runde mandag.

Etter det avisen erfarer vil også Viking slippe utbetalingen av en større lojalitetsbonus til den tidligere Manchester City og Strømsgodset-spilleren ved å slippe ham.

SE OGSÅ: "Fotballsnakkis "

Fornøyd Ibrahim

Spilleren selv var godt fornøyd med å bli gjenforent med treneren han tok gull sammen med for Strømsgodset i 2013.

– Det Vålerenga har på gang nå virker veldig spennende. Ronny Deila er trener, det kommer en ny stadion og selvfølgelig Klanen. Det er derfor jeg er her, sier "Abdi".

Viking betalte ingen overgangssum for spilleren da han kom fra gresk fotball i fjor.

Roobin Shroot erstatter Ibrahim i Viking. Han ble klar tidligere fredag.

LES OGSÅ: Shroot spiller for Viking uten lønn