Sport

Går inn i sesongen uten en konkret målsetting

Selv om sportslig utvalg i Viking har satt seg som mål å overleve i årets eliteserie, har ikke spillergruppen selv satt seg noe konkret mål. For første gang på det de kan huske.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vanligvis pleier både Viking og de andre klubbene i eliteserien å definere et mål trenergruppen og spillergruppen blir enige om som realistisk å oppnå. Det har ikke Viking gjort i år.

– Nei. Vi har ikke gjort det som det her før, da vi som regel har hostet opp et tall. Det handler litt om at vi vil vinne hver kamp, så setter vi heller små delmål hele tiden, sier Viking-kaptein André Danielsen til RA.

LES OGSÅ: – Tar med oss mye positivt inn mot seriestart

Sportslig utvalg har et definert mål

Som RA skrev i fjor høst hadde sportslig utvalg i Viking definert en målsetting om å beholde plassen. Det fortalte Kjell Jonevret på «Fotballsnakkis» like før han forlot klubben. Det er ikke en målsetting Viking-kaptein André Danielsen er enig i.

– Vi skal ikke ha å holde plassen som et mål. Jeg kan godt være med på å ta en kamp av gangen i stedet for å hive ut et tall for å gjøre det. Vi vet hvor gode vi kan være, forteller Danielsen.

Keeperveteran Iven Austbø forteller at han alltid har vært med på å sette seg mål i alle klubber han har vært i.

– I år har vi ikke direkte gjort det i Viking, annet enn å kline til i hver kamp. Det er klart at vi ønsker resultater, men vi tar det kamp for kamp. Vi har ikke noe press på oss, sier Austbø.

LES OGSÅ: Spillerne lovpriser «Batty»

Danielsen sa topp fem i Sverige

Venstreback Kristoffer Haugen medgir likevel at spillerne har diskutert det.

– Vi har hatt en diskusjon om hva vi tenker, men ikke satt oss en tabellplassering. Vi har et mål om at vi skal jobbe på i alle kamper, og vet at vi kan slå alle om vi er på topp, og for oss handler om å prestere så stabilt vi kan, sier Haugen.

Kaptein André Danielsen sa før kampen til den svenske Cmore-reporteren at Viking må gå for å bli topp fem denne sesongen. Det synes Burchnall kanskje er litt vel optimistisk, men Viking-treneren sier at laget ikke har noen intern målsetting om hvor de vil komme på tabellen.
– Hvis vi klarer å få ut potensialet vårt, holde spillerne friske og klare for kamp, kan vi slå alle. Brann beviste i fjor at du kan ta sølv som et nyopprykket lag, og det er så jevnt i denne ligaen at alt kan skje. Vårt mål er å være så jevne som mulig, og spille attraktiv og underholdende fotball. Forhåpentligvis vil det føre til mange seire, sier Viking-treneren.

Nyeste fra Dagsavisen.no: