Sport

Mener Oilers har skutt seg selv i foten

Styreleder Tore Christiansen avviser et «Viking-syndrom» og kaller tomme seter og et noe synkende snitt i DNB Arena et solid selvskudd. Nå tas det en serie grep.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det som er så dumt er at vi bare har oss selv å takke for situasjonen. Det skal vi være ydmyke overfor. Nå skal vi gjøre noe med dette, sier styreleder Tore Christiansen til RA.

For DNB Arena er ikke lenger den best besøkte hockeyarenaen i Norge. Det er Hamar OL-Amfi.

LES OGSÅ: Må legge opp om han velger å operere

Isolert sett synes han det er hyggelig at Storhamar har publikumssuksess.

Samtidig er det en vekker.

Han gleder seg også over at det er nye haller på gang både i Oslo, Fredrikstad, Asker, Trondheim og Bergen. Det betyr mye for Get-ligaen.

Det Christiansen finner mindre hyggelig at tilskuertallene til Oilers har en lett nedadgående snittkurve – og at det er færre folk i hallen enn tallet som oppgis. For å si det forsiktig.

– Vi har skutt oss selv i foten! Nå må vi finne grep som gjør at publikum kommer på kamp. Dette er noe vi ser på i disse dager. Snittallene er ikke dramatisk på vei ned, men vi har altfor mange tomme seter nå, erkjenner klubbens sterke mann.

Christiansen peker på at Oilers ikke har behøvd å finne ut av dette før. Nå må de.

LES OGSÅ: Slik vurderer vi Oilers-laget

Samtidig er han veldig tydelig på at klubben bare har seg selv å takke.

SFF-gründeren er også ganske sikker på at problemene og mekanismene vi nå ser ikke er de samme som Viking fikk etter noen år i ny arena.

Flere konkrete grep

Interessen er fortsatt stor for Oilers. Logistikken er den største utfordringen og han har tre konkrete punkter som skal iverksettes:

• – Om du skal ha med en familie på fem til Viking stadion er det bare å gå inn for å kjøpe fem billetter ved siden av hverandre. Prøv å gjøre det samme i DNB Arena! Vi har altfor ofte bare tomme enkeltseter, kilt innimellom andre grupper, ledig. Dette må vi rydde opp i til neste år. Det er en enkel ting å endre på.

• – Vi har en altfor dårlig løsning rundt borteplassene. Motstanders fans har krav på rundt 150–200 billetter. Nå må vi holde igjen seter til like før kampstart.

• – Vi har lenge hatt på bordet at vi må selge pakker med tre eller fem kamper samlet. Du kan ikke forvente at den gjengse rogalending skal gå på 35 kamper i en sesong. Nå vil vi for eksempel selge billettpakker til oppgjørene mot VIF og Lørenskog – pluss en ekstrakamp.

Vil utbedre videresalg

Utover dette tar klubben også grep for å bedre systemet for videresalg av ubrukte billetter ytterligere.

– Lars-Peder Nagel har nylig fått oppgradert ansvar og er ny salgssjef. Han jobber blant annet med dette. Det handler om å kontakte dem som ikke bruker billettene – og på en hyggelig måte finne ut hvorfor de ikke videreselger dem, sier markedssjef Børge Moi Nilsen.

Christiansen peker også på dette.

– Vi må nok også gjøre avtalen med videresalg bedre. Det er for lite gevinst for selger nå. Jeg bryr meg egentlig ikke om at klubben tjener penger to ganger på billettene. Kun at setene våre fylles. Punktum finale, sier Christiansen.

LES OGSÅ: 19-åring fikk sin Oilers-debut

Utvidelse avgjøres

De siste fire årene har Oilers hatt flest tilskuere i landet i snitt. Her er de nå forbigått av Storhamar så langt i sesongen 2016/2017. Ettersom snittet i Hamar OL-Amfi er høyere enn antallet plasser i DNB Arena er det lite å gjøre med det. Foreløpig.

– Men vi skal beslutte om kapasiteten skal økes med 700–800 plasser ved å bygge ut fjerde etasje på siste styremøte før jul. Om det skal skje i 2017 må det besluttes nå.

Selv om Oilers for første gang siden åpningssesongen i DNB Arena nå har krøpet under 4000 i snitt er markedssjef Børge Moi Nilsen sikker på at klubben skal komme over også denne sesongen.

– Snittet i serien vil nok ende hvor det gjorde i fjor. Nå kommer det flere gode publikumskamper. Vi snakker om «Bamsebonanza» og «Hockey on Heels». Samtidig kommer flere av de største favorittene på besøk til DNB Arena, forteller Moi Nilsen.

Tore Christiansen mener Oilers har vært uheldige med årets terminliste. At tilskuersnittet er litt lavere enn normalt kan også ha noe med få kamper på lørdager og søndager å gjøre. Disse er normalt veldig populære.

Vil endre internasjonal terminliste

Mer alvorlig ser han på at det er full stans i Get-ligaen fra 12. desember til 28. desember. Han ser på dette som «prime-time».

– Dessverre har det internasjonale forbundet lagt inn landslagspause. Debatten raser i Sverige også. Dette er noe vi ønsker endre i framtidige terminlister og som er daglig leder Kjetil Bøes bord på de internasjonale møtene, sier Christiansen.

Tilskuersnitt Get-ligaen 2016/2017:
1. Storhamar 4427
2. Oilers 3950
3. VIF 2207
4. Sparta 2149
5. Stjernen 1444
6. Frisk 1422
7. Lillehammer 1416
8. Lørenskog 802
9. MS 439
10. Kongsvinger 379

Tilskuersnitt Oilers etter flytting til DNB Arena:
(plassering i ligaen totalt i parentes)
2015/2016 – 4079 (1)
2014/2015 – 4095 (1)
2013/2014 – 4119 (1)
2012/2013 – 3663 (1)
Kilder: Hockey.no og pointstreak.com

Mer fra Dagsavisen