Illustrasjonsfoto: Carina Johansen/NTB scanpix

Skuffet etter ulønnsomt funn i Barentshavet

Statoil hadde store forventninger til prøvebrønnen Korpfjell i Barentshavet sørøst, men resultatet av boringen var et lite og ikke lønnsomt gassfunn.

Statoil og partnere har påvist et lite, ikke-drivverdig gassvolum i Korpfjell-brønnen i Barentshavet sørøst, heter det i en pressemelding fra Statoil tirsdag formiddag.

Korpfjell er den første letebrønnen i Barentshavet sørøst, den norske delen av det som tidligere var et omstridt område mellom Norge og Russland.

Små gassvolumer

Hovedmålet med brønnen var ifølge Statoil å påvise om det fantes olje i den store geologiske strukturen på Korpfjell, men tross store forventninger har boringen har bare påvist små gassvolumer. Gassfunnet er anslått til mellom 40 og 75 millioner fat oljeekvivalenter (6-12 milliarder standardkubikkmeter med gass).

– Vi har hele tiden påpekt den store geologiske usikkerheten knyttet til Korpfjell. Det største spørsmålet var om vi ville finne noe i det hele tatt. Og ved et funn – om det var gass eller olje, sier Jez Averty, Statoils letedirektør i Norge og Storbritannia, og fortsetter:

– Resultatet er selvsagt skuffende, men det er altfor tidlig å trekke konklusjoner om hva dette betyr for potensialet i Barentshavet sørøst, sier Averty.
(©NTB)