Viking og Sola skal samarbeide og har underskrevet en avtale om det. Her er Kjartan Kopren, Bård Wiggen og Mats Ullereng. Foto: Espen Iversen

Skrev samarbeidsavtale med Sola

Viking og Sola skal gi hverandre drahjelp på talentarbeid i framtiden. Klubbene signerte torsdag en samarbeidsavtale.

Følg RA Sporten på Facebook! 

Tidligere i år inngikk de mørkeblå en avtale med Vidar. Nå er klubben også enige med Sola i 3. divisjon.

– Avtalen med Vidar går mer rundt A-laget, mens den med Sola går mer på de yngre spillerne. Det handler om kompetanseutveksling, spillerutveksling og klubbutvikling. Slår noen av deres spillere gjennom her vil de også kompenseres. Vi er opptatt av at vi også kan lære av de mindre klubbene, sier Wiggen – som for tiden også jobber med tre lignende avtaler.

LES OGSÅ: Sale sendt til sykehus

Viking har tidligere hatt flere såkalte satelittklubber, men disse avtalene har etterhvert gått ut. Wiggen ønsker også å gjøre avtalene enda bedre og er veldig opptatt av at begge parter skal kunne se resultater og dra nytte av samarbeidene.

I Sola har man også forventninger. Både i forhold til kompetanseutveksling og økonomien i det om toppspillere skulle bli produsert – noe som er et naturlig mål for breddeklubben.

LES OGSÅ: Det går ubønnhørlig mot nedrykk

– Vi er opptatt av egenutvikling av spillere og da tror vi det kan være lurt å samkjøre med Viking. De har høy kompetanse på barnefotball og det kan hjelpe oss med å høyne kvaliteten. Selv om det skal være lek ønsker vi det satt mer i system, sier Solas daglige leder Kjartan Kopren.