Stavanger

- Skal bli Nordens beste

OL-vinner Sven Erik Renaa har store ambisjoner når han nå vil åpne gourmetrestaurant.

Bilde 1 av 3

På telefon fra Hamburg var Sven Erik Renaa fremdeles i gulltåke etter at Norge vant OL-gull på torsdag. Renaa er manager for kokkelandslaget, men nå staker han ut en ny kurs. Han vil åpne gourmetrestaurant i Stavanger. Renaa er litt tilbakeholden, ettersom finansieringen ikke er helt i boks ennå, men planleggingen er godt i gang og målet er klart.

- Nivået vil bli høyt. Vi skal skape en av Norges beste restauranter, en av Nordens beste, sier Renaa som loset kokkelandslaget til gull under OL i Tyskland.

- Planen er å åpne til neste år, men det er fremdeles tidlig i prosessen. Rundt juletider kan jeg bekrefte - eventuelt avkrefte - og fortelle mer om detaljene rundt satsingen, sier Renaa. Lokaliseringen er klar.

- Restauranten vil bygges i nærheten av det nye konserthuset, sier han.

Opplevelser

Sven Erik Renaa, som opprinnelig er fra Henning i Trøndelag, har bodd i Stavanger de siste seks årene. Han har jobbet på Gastronomisk Institutt i tillegg til at han har vært både kokk og nå manager for kokkelandslaget. Han mener at Stavanger er en av landets beste restaurantbyer, men savner det lille ekstra.

- Tør jeg si dette? Stavanger mangler kanskje en spydspiss, noen som kan gå foran og tilby det lille ekstra. Det er dette jeg ønsker å bidra med, sier Renaa og legger vekt på opplevelsen gjestene skal få på en restaurant i toppsjiktet.

- Helhetsopplevelsen er absolutt det jeg vil strebe etter.

Renaa har jobbet med en spansk interiørkonsulent som vil stå for innredningen.

- Gode folk

Med spansk interiør, gourmetmat og opplevelsen i høysetet går tankene til EL Bullo, restauranten som flere år på rad er blitt kåret til verdens beste.

- Blir dette Stavangers svar på El Bullo?

- Nei, langt ifra. Vi kommer til å satse på en helt annen type mat. Interiøret hos El Bullo er veldig enkelt, mens vi nok vil legge oss på en litt annen linje der også, sier Renaa. Han krysser nå fingrene for at restauranten blir en realitet.

- Jeg har mange gode folk i ryggen, som ønsker å skape dette sammen med meg.

Mer fra Dagsavisen