Jakob Ingebrigtsen toppet det som var en strålende NM-helg i Sandnes. Ny publikumsrekord, flere personlige rekorder, 20 lokale medaljer og skryt fra de aller fleste hold. – Vi er veldig godt fornøyde med gjennomføringen, og har fått bare positive tilbakemeldinger, sier friidrettsleder Geir Eikeskog. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sandnes IL ønsker seg NM på rotasjonsbasis

Etter et vellykket NM-arrangement i helgen håper Sandnes IL nå at Friidrettsforbundet velger å legge om måten mesterskapene blir arrangert på.

Følg RA Sporten på Facebook!

Daglig leder i Sandnes friidrett, Geir Eikeskog, er godt fornøyd med innsatsen teamet rundt ham har lagt ned i NM-helgen og sier at de bare har fått positive tilbakemeldinger.

– Det gir selvsagt en god giv til å fortsette arbeidet i det daglige, og til å arrangere de breddestevnene som vi gjør. Det er bra for friidrettsinteressen at vi får til denne type stevner. Vi er klare for å gå på igjen, selv om det kan bli noen år til neste NM, for dette ga bare mersmak, sier Eikeskog.

LES OGSÅ: Gulltrippel for lillebror Ingebrigtsen

Investerte rundt 500.000

De to neste norgesmesterskapene er allerede tildelt, men Eikeskog håper det ikke går syv år til neste gang sirkuset kommer tilbake til Sandnes.

– Selv om de to neste årene ikke blir noe av, så er det allerede en ny mulighet om tre år. Nå er det slik at NM blir arrangert ulike steder hvert år, men vi skulle gjerne hatt en fast basis med å arrangere NM, da det er et stort mesterskap som krever mye. I løpet av helgen viser vi at vi får det til veldig bra, og det skal vi klare neste gang muligheten byr seg òg, sier Eikeskog.

Kenny Rettore har vært med på arrangørsiden under NM, og han sier at klubben har investert rundt 500.000 kroner med tanke på å arrangere helgens NM.

– Arrangementsmessig er det et stort løft å arrangere et NM. Vi har investert rundt 500.000 kroner i teknisk utstyr, nytt startanlegg og elektroniske tavler for å få livestreamen til å bli så bra som mulig, sier han.

LES OGSÅ: Filip hedret på hjemmebane

20 lokale medaljer

Derfor er ildsjelen helt på linje med Eikeskog.

– Jeg synes forbundet burde se på muligheten til å ha færre arrangementssteder, så vi kunne fått en viss kontinuitet i det å arrangere NM. Det går litt på økonomi og løftet som skal til, og rutinen og erfaringen du bygger opp etterpå, sier han.

Med 20 lokale medaljer, der elleve av dem gikk til arrangørklubben Sandnes er det ingen grunn til ikke å være fornøyd med det sportslige.

– Vi er superfornøyd med stafettsølvene, og har mange som setter personlige rekorder. I tillegg har vi jo han som kanskje ble hovedpersonen for hele helgen i Jakob Ingebrigtsen, som igjen gjør en utrolig prestasjon. Det er også kjekt å se at Skjalg tar ni medaljer, så lokalt må vi være godt fornøyd, sier Rettore.

LES OGSÅ: På hekkelag med Iuel, Warholm og Alsnes

Publikumsrekord

Publikum var tydeligvis også fornøyd med det de så.

– I 2010 hadde vi rundt 10.000, og anslaget vårt denne gang er at det har vært mellom 12.000 og 13.000 innom portene. Så vi har hatt en økning der og, som vi selvsagt er godt fornøyde med, sier Eikeskog som nå vil senke skuldrene litt.

– Men det er fortsatt en del papirarbeid, nedrigging og rydding igjen, så vi fortsetter å stå på til alt er ferdig, sier han.

LES OGSÅ: Her sletter han rekord fra 1980