Roganytt

Rørleggerfirma slått konkurs

Klarte ikke å gjøre opp gjelden.

Det var Skatteetaten som begjærte at en 48 år gammel mann ble slått konkurs. Bakgrunnen for det var et krav på 599.610 kroner i skyldig moms, restskatt og forskuddsskatt.

48-åringen har drevet et rørleggerfirma i Stavanger som et enkeltpersonforetak. Han møtte ikke til rettsmøtet som nylig ble holdt i Stavanger tinghus, og det forelå ikke opplysninger om gyldig fravær.

«Det er ikke holdepunkter for at saksøkerens framstilling er uriktig, og den legges til grunn. Skatteetaten har et forfalt krav mot skyldneren som det ikke er stilt betryggende sikkerhet for. Det er ikke grunn til å anta at skyldneren kan gjøre opp sin gjeld med egne inntekter eller eiendeler eller at betalingsproblemene er midlertidige. Det ble avholdt utleggsforretning mot skyldneren med intet til utlegg 16. august 2022, og det foreligger presumsjon for at skyldneren er insolvent. Retten legger til grunn at skyldneren er insolvent. Vilkårene etter konkursloven § 60, jf. §§ 61 og 62 for å ta konkursbegjæringen følge, er etter dette til stede», heter det i kjennelsen.

Advokat Magnus Jonsbråten er oppnevnt som bostyrer. Skiftesamling vil bli holdt 21. februar 2023.




Mer fra Dagsavisen