Roganytt

Betongbil veltet på Hundvåg

Det tok åtte timer fra betongbilen veltet på Hundvåg til den ble fjernet fra veien lørdag.

1 av 3

– En sementbil har veltet på Hundvåg. Nødetater er på vei, skrev Sør-Vest politidistrikt sin operasjonssentral i Stavanger på Twitter klokken 09.00 lørdag.

Bilen, som var en betongbil, hadde begynt å lekke og sjåføren var ute av kjøretøyet da politiet kom på stedet. Vedkommende ble bragt til legevakten av ambulansen.

På grunn av hendelsen stod trafikken i begge retninger, meldte politiet like etter. 20 minutter senere var lekkasjen stoppet, men var fortsatt det mye trafik og jevn, saktegående kø, opplyste politiet klokken 12.

Da kunne de også fortelle at tømmingen kan ta flere timer og at Vegmeldingssentralen har sendt to personer til å bistå med trafikkdirigering.

Klokken 13 meldte politiet at veien vil bli helt stengt når selve betongbilen skal fjernes.

Flyttet klokken 16.30

Først klokken 16.30 kjørte redningsbilen med betongbilen på slep av gårde fra stedet. Da var det fortsatt lange køer og trafikkdirigering.

Bergingsarbeidet tok timer lengre tid enn forventet.

– Dette viser sårbarheten når du er et sted hvor det bare er en vei inn og ut, sier operasjonsleder for Stavanger i Sør-Vest politidistrikt, Dag Steinkopf, til NRK Rogaland etter at bilen var fjernet og eneste innfartsåre til Hundvåg ble åpnet for trafikk igjen etter en hel lørdag med trøbbel.

Uaktsomhet

Ifølge operasjonsleder Steinkopf er sjåføren anmeldt etter paragraf 3 i Vegtrafikkloven, som handler om å være «aktpågivende og varsom».

Men akkurat hvordan sjåføren eventuelt ikke har vært aktpågivende og varsom, kan ikke politiet si noe om lørdag.

– Saken skal etterforskes videre, sier operasjonslederen, og legger til at det omfatter både avhør av sjåføren og undersøkelser av kjøretøyets ferdsskriver.

Førerkortet til sjåføren ble imidlertid ikke beslaglagt.

Sjåføren ble kjørt til legevakt med ambulanse etter velten lørdag morgen, og skal ikke være alvorlig skadd.

Arbeidstilsynet er også koblet inn i saken.