Posten feirer Olje-Norge med nytt frimerke

Posten Norge gir ut frimerke for å markere 50 år med norsk oljevirksomhet. Frimerket er Norges første med QR-kode, og gir kunnskap om hva oljen har betydd for Norge.

Mot slutten av 1969 fant det amerikanske selskapet Phillips Petroleum olje i den siste planlagte letebrønnen på norsk sokkel i Nordsjøen. Det var starten på et eventyr som endret landet. Med oljen fikk Norge en velstandsutvikling og er blitt et av verdens rikeste land.

Nå kan alle lære mer om det historiske oljefunnet ved å ta en nærmere titt på det nye frimerket. Statistisk Sentralbyrå har laget en egen nettside hvor tall og andre fakta om oljevirksomheten er samlet. Ved å skanne QR-koden som er trykt på frimerket kommer du direkte til denne siden, skriver Posten i en pressemelding.

– Frimerker har lange tradisjoner i Norge, og det er spennende at de også kan ta i bruk nye muligheter. Vi er glade for samarbeidet med Statistisk Sentralbyrå, og håper mange bruker muligheten til å skaffe seg kunnskap om oljevirksomheten, sier frimerkedirektør Halvor Fasting i Posten.
Motivet på frimerke er en illustrasjon laget av den en anerkjente designeren Enzo Finger. Det kan brukes på vanlige brev opp til 20 gram i Norge og er i salg fra fredag 15. februar.