Oilers med knepen 3–2-seier over M/S

Selv om ligalederen stort sett hadde det meste av pucken, slet Oilers med å skape de helt store sjansene mot et M/S-lag som forsvarte seg veldig godt. Oilers dro likevel i land seieren i en jevnere kamp enn det nok mange hadde forventet.

3.periode:

60.min: Henrik Holm blir kåret til Oilers beste, mens M/S beste er keeper Sebastian Idoff. Oilers vant skuddstatistikken 29-28.

60.min: Der var kampen over, og Oilers rodde det hele i land såvidt. En langt dårligere kamp av serielederen i dag enn mot Vålerenga på tirsdag, men de gjorde akkurat nok til å sikre seg seieren mot et M/S-lag som forsvarte seg veldig godt.

60.min: Pucken går til icing med 2 (!) sekunder igjen, og M/S har tatt timeout.

59.min: Ett minutt igjen her i Garasjen på Manglerud. Kunes får et skudd blokkert og M/S tar ut keeper.

58.min: Oilers er fulltallige. Etter de første 58 minuttene kan vi trygt slå fast at Oilers nok ikke er tilbake på sitt aller beste, da dagens prestasjon ikke er i nærheten av tirsdagens mot Vålerenga. Men Oilers ser likevel ut til å gjøre akkurat nok for å få med seg seieren.

56.min: Tommy Kristiansen får seg en to minutters utvisning for roughing, og banker køllen i vantet i sinne. Han fortsetter å slå pucken i pleksiglasset på vei inn i utvisningsboksen, og forsvinner rett i garderoben. For det får han ti minutter for usportslig opptreden, og fordi han ikke gir seg får han faktisk ti minutter til. Altså 2 + 10 + 10 minutter. Det er i meste laget for en ikke spesielt sterk reaksjon av Kristiansen.

55.min: M/S presser på, og kjemper kraftig foran mål for å lirke en puck over mål. Det fører til at det blir møljespill foran Henrik Holm, og at Jesper Hoel ender i buret. Uten pucken da riktignok.

52.min: MÅÅÅL. 3-2. Manglerud Star reduserer. Fredrik Jørgensen overlister Henrik Holm med et fint skudd opp i hjørnet, og det er kamp igjen her i Manglerud Ishall. Åtte minutter igjen på klokken.

51.min: Oilers legger mange pucker på mål for øyeblikket og lemper puckene dypt ned i M/S' sone. Der blir det ihvertfall ikke mål i mot.

50.min: 232 tilskuere på plass i Garasjen i kveld, og de har fått se en ganske så jevn kamp, der Oilers har den litt ekstra kvaliteten som skiller topplagene fra bunnlagene. Akkurat nå er buret ute av stilling, og vi får et lite opphold.

47.min: MÅÅÅL. 3-1 Oilers. Etter litt klabb og babb i Oilers-angrepet, der Josh Soares til slutt går seg fast, plukker Mats Larsen Mostue opp pucken etter en duell like over blålinjen. Han drar seg ut til siden og banker pucken i mål med et nydelig langskudd.

45.min: Henrik Medhus tvinger seg inn foran en M/S-forsvarer, men får ikke til en spesielt god avslutning som Idoff redder. M/S vinner droppen.

44.min: To kjappe redninger der fra Holm etter skudd fra Per Kristian Persson. M/S klart best igang.

43.min: M/S tvinger Holm til å gjøre nok en redning med snaphansken, og det er hjemmelaget som kjører de første minuttene i denne perioden her.

42.min: Kjetil Martinsen får periodens første skuddmulighet, men klarer ikke å overliste Holm fra relativt godt hold.

41.min: Da var spillerne på isen igjen, og klare for den tredje perioden her i Manglerud Ishall. Oilers ser ut til å ha god kontroll i «Garasjen», men ønsker nok å score ett eller to mål til for å sikre seieren så fort som mulig.

2.periode:

40.min: Der var midtperioden over, og Oilers leder fortsatt 2-1. En jevnspilt periode der Oilers har hatt det meste av pucken, men ikke helt klart å finne åpningene og skape de klare målsjansene. Sitter litt med en følelse av at Oilers kontrollerer det her, men så lenge serielederen bare er ett mål foran er det langt i fra kjørt for M/S. 7-12 i favør Oilers i skuddstatistikken.

40.min: Oilers har det meste av pucken, men Manglerud Star forsvarer seg godt. CDA med et godt skuddforsøk med nøyaktig ett minutt igjen av perioden, men Idoff reddet.

38.min: Dan Kissel prøver å gå kjøkkenveien, men Idoff er med på notene og redder. Like etter får M/S fyrt av et skudd mot Holm, men Oilers-keeperen redder greit.

37.min: Oilers holder pucken i gang bra, men klarer ikke komme til noen virkelig gode målsjanser i dette overtallet.

35.min: Ganske jevnspilt periode til nå på Manglerud, men det var også de siste fem minuttene av den første perioden ting virkelig tok fyr i første periode. M/S' Mattias Johansson fikk nettopp to minutter for boarding. Nytt overtall for Oilers.

32.min: Kunes til Kissel som legger pucken på tvers til Humphries. Den kombinasjonen fungerte meget bra hjemme mot VIF, da Humphries scoret to, men denne gangen gikk avslutningen rett på Idoff i M/S-buret. Humphries hadde også Oilers to andre forsøk i overtallet, men ingen av skuddforsøkene gikk inn.

30.min: Oilers presser på for å øke ledelsen, men skaper ikke de helt hundre prosent store sjansene. Ratejczak pådrar seg to minutters utvisning for hooking og Oilers får et overtall.

28.min: Jesper Hoel med et skudd på Henrik Holm, men Oilers' sisteskanse parrerer den greit. Sekunder senere kommer Magnus Hoff alene med keeper Sebastian Idoff, men M/S-keeperen lar seg ikke lure av Hoffs dragninger og redder det skuddforsøket.

25.min: Simen Talge med et skuddforsøk, men Idoff redder. I neste angrep er det Holm i Oilers-buret som får vist frem sine ferdigheter med en redning.

23.min: M/S får lagt litt trykk på Oilers-buret, men Holm får avverget et skudd før returen blir satt utenfor mål.

21.min: Midtperioden er i gang. La oss håpe den starter med like mye action som første periode avsluttet med.

1.periode:

20.min: Der var perioden over. Der det første kvarteret var ganske sjansefattig og heller kjedelig eksploderte det de siste fem minuttene. Kaptein Kristian Forsberg sendte Oilers i ledelsen med et langskudd, før Peter Lindblad utlignet for M/S på hjemmelagets tredje mulighet i overtall. Men 40 sekunder senere var den tidligere M/S og VIF-spilleren Magnus Hoff frampå og sendte Oilers i ledelsen etter den første perioden.

19.min: MÅÅÅL. 2-1 til Oilers. Ikke før vi rekker å skrive om M/S' utligningsmål tar Oilers tilbake ledelsen. Denne gang er det Magnus Hoff som scorer, på assist fra Tim Kunes.

19.min: MÅÅÅL. 1-1. Manglerud Star benytter anledningen i sitt tredje overtallsspill til å utligne. Peter Lindblad bringer balanse i regnskapet etter assist fra Kjetil Martinsen.

18.min: Daniel Rokseth får to minutter for interference.

17.min: MÅÅÅL. 1-0 til Oilers. Der kom målet, som nesten måtte komme da Oilers har presset M/S lenger og lenger tilbake. Oilers presser på, og pucken finner veien til Kristian Forsberg som skyter fra litt innenfor blålinjen. Pucken spretter inn i mål etter å ha vært borti noen på veien.

16.min: Josh Soares med en alle tiders mulighet til å sende Oilers i føringen, men canadieren sendte pucken like utenfor fra godt skuddhold.

13.min: M/S' Peter Lindblad skøytet på Henrik Holm i jakten på pucken, men ingen skade skjedd med keeperen. M/S vant droppen, og Lindblad fikk skutt, men Holm var på pletten.

12.min: Veldig sterkt undertallsspill av Oilers igjen, som holdt pucken oppe på M/S banehalvdel nesten hele undertallet. Hjemmelaget kom til et skuddforsøk, men det gikk over vantet.

10.min: M/S bryter pucken på midten og kommer alene med keeper. Holm redder, men M/S får straffeslag. Det blir tatt av Per Kristian Persson, men hans forsøk på en dragning mislykkes og det er fortsatt 0-0. Macauley fikk samtidig to minutter for hekting.

10.min: Det har vært en rotete åpning på denne kampen, uten de helt store sjansene. Oilers har mye puck, men ikke skapt allverden til nå. Simen Talge var nettopp i en liten krangel med noen M/S-spillere, men det roet seg ganske fort ned.

6.min: Josh Soares kommer mot keeper Idoff, men canadieren kommer litt for skrått på mål og skuddet går via keeperen og utenfor.

4.min: Oilers rir av M/S' overtallsspill uten nevneverdige problemer.

2.min: Dennis Sveum legger pucken på mål, men Idoff redder den greit. Like etter får Tommy Kristiansen dagens første tominutter for slashing.

1.min: Pucken er droppet og kampen er i gang.

Før kamp:

Josh Soares kom i begivenhetenes sentrum under tirsdagens kamp mot Vålerenga, da canadieren først scoret to mål og leverte en målgivende før han fikk fem minutter pluss video for en takling på Morten Ask. Den ble etter kampen gjort om til liten disiplinærstraff, slik at canadieren slipper å sone dagens kamp mot M/S.

– Etter å ha sett episoden på nytt, synes jeg ikke den er så ille som ved første øyekast. Morten kommer litt galt inn i taklingen, og jeg synes ikke det ser ut til at Soares bevist går inn for å takle Morten med albuen, sa Vålerengas sportsdirektør Espen «Shampo» Knutsen til RA etter den situasjonen.

Men det at han ikke synes Soares bør bli straffet etter VIF-kampen betyr ikke at han har så mye til overs for Soares.

– Etter mitt syn er det ingen tvil om at Soares slipper altfor billig unna med for mange stygge taklinger. Bare se på det som skjedde med krysstaklingene han ga ut under kampen mot M/S i fjor, da han slapp helt uten karantene. Han fortjener å bli straffet mer, men denne taklingen var ikke så ille, sier han.

Canadieren er uansett klar til kveldens kamp, mens Anders Tangen Henriksen og Markus Søberg står over. Det samme gjør også Petter Røste Fossen, som jobber seg inn mot å rekke juleprogrammet.