Nyheter

Stort Løkkeveien-prosjekt fikk ja

Nå er det kun flertall i kommunestyret før planene til K2 og Camar får grønt lys.

Bilde 1 av 4

Det foreligger store utbyggingsplanen på tomten til Shell-stasjonen i Løkkeveien. Sunden Holdning (K2 og Camar) ønsker blant annet å bygge 75 boliger. 

Utvalg for by- og samfunnsutvikling fulgte kommunedirektørens innstilling og ga bygge-ja til prosjektet Løkkeveien 97–99 som blant annet inneholder 75 boliger.

Det var kun Venstre, MDG og Rødt som var imot prosjektet, slik det framstår nå.

Prosjektet har vært omdiskutert og kritisert på grunn av høyde og volum, samt tettheten til Gamle Stavanger og de historiske trehusene.

Kritikken kom også under debatten i UBS.

Venstres Kjartan Lunde var ikke imponert over endringene fra forrige runde.

– Nesten likt som før

– Det er litt vanskelig å se hvilke endringer som er gjort. Forslaget ligner mye på det vi hadde for to år siden. Egentlig er det ikke mye som er forandret, sa Lunde, og påpekte at utnyttelsesgraden er redusert fra 274 prosent til 268 prosent.

– Det er altfor liten endring siden sist. Venstre ønsker en bebyggelse her som tar mye større hensyn til Gamle Stavanger og den verneverdige verkstedhallen, sa Lunde.

I et alternativt forslag foreslo Venstre å nedjustere høyden og volumet – for å gå mer i ett med Smedvigbygget, framheve verkstedshallen og motvirke barrierevirkning mellom Gamle Stavanger.

Forslaget fikk kun stemmene til MDG og Rødt.

– Våre helhetlige vurderinger er at prosjektet fortsatt virker overdimensjonert. Barrierevirkningene er for voldsomme, sa Thomas Bendiksen (MDG).

Sara Mauland (Rødt) var enig.

– Man er i ferd med å bygge inne småhusene i Gamle Stavanger. Det hadde blitt et bedre prosjekt dersom det tilpasser omgivelsene enda mer, sa Mauland.

LES OGSÅ: Vil framskyve svømmeprosjekt i Stavanger: – En suksess

Hernes kom med refs

Innleggene til Venstre, MDG og Rødt fikk John Peter Hernes (H) til å stusse.

– Vi har nettopp behandlet en sentrumsplan. Vi har gått gjennom område for område. Sentrum har behov for mer næring og flere boliger, for å skape mer liv og aktivitet. Prosjektet har en utnyttelsesgrad som ingen her har stemt imot. Likevel sier man at det skal være enda lavere og mindre. Det skal ikke være lett å utvikle prosjekt. Mener vi egentlig ikke det som er gjort og bestemt i sentrumsplanen?

Lunde kommenterte Hernes sitt utspill.

– Vi heier på sentrumsplanen, men i denne saken er man helt i maksgrensen. Vi trenger ikke være i maksgrensen når det ligger rett innpå Gamle Stavanger. Det må tas hensyn til, sa Lunde.

LES OGSÅ: Han er ny direktør på Sola Strand Hotel

Myrhol liker kontrastene

Utvalgsleder Frode Myrhol (FNB) sa Lunde ikke er helt redelig angående «små endringer».

– Det er gjort endringer og prosjektet er blitt bedre. Slik det framstår i dag, er det et godt prosjekt. Hernes er inne på flere boliger og flere arbeidsplasser inn mot sentrumskjernen. Dette er et eksemplarisk prosjekt. 75 boliger kan gi 100–200 flere beboere. Det er absolutt et ønske fra de fleste partier i kommunestyret. Det gir også nye arbeidsplasser, sa Myrhol.

Mens andre ikke liker at moderne bygninger kryper nærmere Gamle Stavanger, synes Myrhol bare det er fint.

– Jeg synes det er fascinerende å de den nye bebyggelsen i samspill med den gamle. Det gir en fin ramme og er med på å framheve Gamle Stavanger på en god måte, sa Myrhol.

LES OGSÅ: Nå blir det nytt bydelshus i Kvernevik

Mer fra Dagsavisen