Stavanger

Kommunen spanderer: – Gratis teater for frivillige

Stavanger kommune gir ut gratisbilletter til frivillige.

Alle som driver med frivillig arbeid i Stavanger kan bestille to gratisbilletter til komedien «Kunsten å rane en bank» på Rogaland Teater på FNs internasjonale frivillighetsdag, mandag 5. desember kl. 19.30. Det melder Stavanger kommune på sine hjemmesider.

– Stavanger har lange og sterke tradisjoner for frivillighet. Mange ildsjeler gjør en svært viktig frivillig innsats, i lag, foreninger og på andre måter. Da er det kjekt å kunne gi noe tilbake som takk for engasjementet, sier varaordfører Dagny Sunnanå Hausken.

– Vi nærmer oss slutten på Frivillighetens år 2022, der vi har feiret Norges viktigste lagarbeid. Samtidig vet vi at mange medlemmer og frivillige i lag og organisasjoner har falt fra i pandemien. Nå gjelder det å få alle tilbake igjen, og her gjøres det en fantastisk jobb med å bygge opp igjen den gode kulturen, sier Sunnanå Hausken.

Årets frivillig

Før teaterforestillingen skal prisen Årets frivillig for andre gang deles ut til én eller flere personer, institusjoner eller organisasjoner i Stavanger som gjør en innsats for medmennesker i Stavanger. Prisen skal hedre frivillig arbeid knyttet til helse, omsorg og velferdstjenester, sosiale tjenester, utdanning, kultur, idrett eller miljø. Prisen er på kr 25.000, og pengene er øremerket formålet prisvinneren er opptatt av.