Stavanger

Nedrykksthriller i 3. divisjon

Det lukter svidd av 3. divisjon. Brodd og VBK kan ende opp med å skjenke erkerivalen nedrykk.

Av Erik Sergio Auklend

Følg RA Sporten på

24. juni reiste Brodd til Modenabanen, for det som på forhånd var blitt hausset opp som «lokalfotballens El Clásico». 4–0 til bortelaget fra Midjord svei godt for VBK.

Men revansjen kan ligge like rundt hjørnet. I årets utgave av 3. divisjon rykker alle lagene, unntatt topp fire, ned én divisjon.

Femteplass er ingen sikker plass, da bare de åtte beste femmerlagene i 3. divisjons ti sørlige avdelinger holder seg på fjerdenivå.

Med fem runder igjen i årets 3. divisjon avdeling 6, har Brodd 35 poeng på fjerdeplassen.

LES OGSÅ: Klasseforskjell i lokale «El Clásico»

VBK har 31 poeng, og ligger på åttendeplass. Gulroten: Lagene møtes i siste serierunde 22. oktober – til oppgjøret som kan avgjøre hvem som rykker ned.

– Tiden vil vise om kampen blir så viktig, men det er lov å håpe på at Brodd får en stjernesprekk den neste måneden. Enhver kamp mellom klubbene er viktig, sier VBK-patriot og tidligere daglig leder i klubben, Jørn Brekke.

– Hva handler denne rivaliseringen om?

– Spillerne på lagene kjenner hverandre godt. Det handler kanskje like mye om hvem som kan skryte på byen etter kampen, sier Brekke og ler.

Brodd avfeier storkamp

Etter åtte seire på rad mellom juni og august har Brodd tapt to og spilt en uavgjort sist.

– Først av alt må Brodd skjerpe seg. Ett poeng på de tre siste er ikke i nærheten av bra nok. Spillerne har gjerne trodd at de er bedre enn det de er, sier daglig leder og primus motor i Brodd, Øyvind Jacobsen.

LES OGSÅ: Seiersmaskinen Brodd på toppen av tabellen

Før den siste og muligens avgjørende runden spiller VBK mot Hinna, Ålgård, Sandnes Ulf 2 og FKH 2.

Brodd har tilnærmet identisk program. Riska først, før Hinna, Ålgård og Sandnes Ulf 2 venter.

– Jeg tror ikke kampen mellom oss og VBK kommer til å bli spennende i det hele tatt, sier Jacobsen i velkjent, avfeiende stil.

– Kan jeg spørre hvorfor?

– Toerlagene mobiliserer noe så inn i hekkan. De tre toerlagene til Bryne, FKH og Ulf vil kjempe om topplassene, og bak dem er Ålgård og Staal de beste lagene i avdelingen, spår Jacobsen.