Stavanger

Nå kommer godværet – 20 grader og sol de neste dagene

Etter en temmelig solmager sommer og noen svært våte uker, er det nå grunn til å hente fram solkrem og bermudashorts igjen. De neste dagene blir det endelig både sommervarme og sol.

– Solen er allerede på plass mange steder på Vestlandet, og det er absolutt noe annet enn regn i vente de neste dagene også, ja, sier statsmeteorolog Martin Granerød ved Vervarslinga på Vestlandet til RA.

Dagen i dag blir solfylt og temperaturen vil ligge rundt 16-17 grader. Og bedre skal det faktisk bli.

– Et høyttrykk er under oppbygging sør-øst i Nordsjøen, og det kommer mot oss i løpet av mandagen. Det vi bli lettere og lettere vær utover dagen, sier Granerød.

Sol og 20 grader

Tirsdag og onsdag blir det enda bedre vær. Temperaturene er ventet å krype over 20 grader begge dagene.

– Det blir noen flotte dager, med sol fra skyfri himmel. Men det gjelder å benytte muligheten,dersom man har anledning, sier Granerød, og legger til at det er ventet lokal morgentåke enkelte steder både tirsdag og onsdag.

– Tåken vil lette ganske raskt, men det vil kunne være en del kjøligere enkelte steder mens morgentåken ligger.

Regn i helgen

Etter det som for mange blir noen etterlengtede sommerdager kommer et skifte i været igjen mot slutten av uken.

Torsdag blir sannsynligvis også en ganske fin dag, men temperaturene skal synke i løpet av dagen. Inn mot helgen er det ventet noe nedbør igjen.

– Det er ventet et skifte i været igjen inn mot helgen, men før det blir det altså noe fine sommerdager stort sett på hele Vestlandet, sier Granerød.

Mer fra Dagsavisen