Stavanger

«Fotballsnakkis»: Mr. Arsenal gleder seg til å få laget sitt på besøk

Arsenal kommer til byen for å møte Viking fredag, og det gleder Mr. Arsenal, Jørn Brekke, seg enormt til. Men både han og Kjell Jonevret ser at det ikke er optimalt å møte Arsenal 48 timer før et oppgjør som kan definere resten av sesongen mot Sogndal.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking skal spille to av årets viktigste kamper i 2016. Men perspektivet på de to kampene mot Arsenal og Sogndal er vidt forskjellig.

– Arsenal er også viktig, men i et annet perspektiv. Forhåpentligvis blir det en del inntekter og det kan kanskje få nesen vår litt over vannkanten økonomisk, sier Kjell Jonevret i denne ukens «Fotballsnakkis».

LES OGSÅ: Arsenal kommer til Stavanger for å møte Viking

Nesten utsolgt

Oppgjøret blir fort det best besøkte på Viking stadion siden det utsolgte derbyet mellom Viking og Sandnes Ulf 16. mai i 2014.

– Arsenal klarer jo å selge ut Viking stadion, og det klarer ikke Viking selv i kombinasjon med andre Tippeligaklubber. Det alene sier meg at Arsenal-kampen er ukens «happening», selv om det er en treningskamp rett før seriestart. Arsenal mangler flere gode spillere, men det er klart det er mange av spillerne deres som vil vise seg frem med tanke på seriestarten, sier Jørn Brekke.

I mange år var han leder for Arsenals supporterklubb i Skandinavia, og har vært involvert i lokalfotballen i mange tiår. Elsken for Arsenal, og elsken for fotball fikk han inn fra barnsbein av, da hans far tok han med for å se Arsenal på White Hart Lane.

– De få gangene min far fikk permisjon fra Royal Airforce under 2.verdenskrig, prøvde han å gå for å se Arsenal på White Hart Lane. Den gangen var Highbury delvis bombet og delvis brukt av militæret, så Arsenal lånte erkerival Tottenhams hjemmebane. Arsenal ble hans lag da, og det dyttet han over på meg, og det har vel jeg også gjort på mine unger, sier Mr. Arsenal i Stavanger.

LES OGSÅ: – Konserter i Konserthuset koster jo også ganske mye

Slår av en prat med Wenger da de treffes

Det har han aldri angret på i ettertid, da han har hatt mange gode stunder med «The Gunners», og sågar truffet manager Arsène Wenger ved opptill flere anledninger.

– Jeg har vært på mange fantastiske kamper, jeg har fått opplevd utrolige triumfer og et kanon miljø i min tid som Arsenal-supporter. VI bruker det samme hotellet som Arsenal alltid gjør under Champions League-kamper, så jeg har truffet Wenger flere ganger og slått av en prat med han i gangen, forteller Brekke.

Når yndlingslaget nå kommer til Stavanger, er det under 48 timer til Viking skal reise opp til Sogndal for å møte Tippeligaens formlag. Trener Kjell Jonevret erkjenner at klubben aldri hadde spilt på et slik tidspunkt om det ikke var for økonomien i det.

– Vi søkte tidlig forbundet om å få utsette Sogndal-kampen. Allerede i vår. Men Viking er ikke riktig like store som VIF og RBK, så vi får bare kjempe på, sier svensken.

LES OGSÅ: Nå skal de siste tre millionene hentes

Frykter ingenmannsland

For å håndtere belastningen varsler Jonevret at spilletiden vil fordeles. Mange vil få en omgang, mens de med småskader står over. Han ser fram til oppgjøret, men levner ingen tvil om at Sogndal er langt viktigere.

– Jeg tror at alle spillere og ledere vet at det er søndagens kamp mot Sogndal som er den viktige. Men det er klart at når det blir mye folk her, og en atmosfære folk kanskje ikke er helt vant med, så er jeg ikke redd for at de som går utpå ikke skal løpe. Men det viktigste, og vi har ikke pratet mye om Arsenal, er Sogndal. Det er det vi forbereder oss mot, sier han.

Jonevret vet godt at søndagens oppgjør på Fosshaugane blir beintøft.

– Sogndal er gode! De har vel elleve kamper uten tap nå. Vi var klar over at juli kunne bli en hekkans måned for oss med kamper mot alle fem topplagene, og at vi kunne ende opp med null poeng. Nå har vi tatt fire i allefall. Så har vi denne kampen som er vanskelig, sier Jonevret.

– Frykter du for interessen i fortsettelsen uten seier?

– Vi vil gjerne henge med, selv om vi ligger rett bak topplagene. I så måte er denne kampen meget viktig - selv om den ikke er avgjørende. Det hadde vært bra med poeng her, da vi risikerer å havne litt i ingenmannsland om vi ikke tar det, sier svensken.

LES OGSÅ: Viking signerte ny spiller