Stavanger

Viking signerte ny spiller

Tidligere Crystal Palace-spiller Andreas Breimyr (20) sier han kunne hoppet på en lønnet kontrakt hos en annen klubb i Tippeligaen. Likevel velger han nå å spille gratis for Viking ut året.

Følg RA Sporten på Facebook!

I en tid hvor fotballspillere ofte kritiseres for å velge pengene gjorde Sandnes-gutten Andreas Breimyr det stikk motsatte. Han hadde så lyst til å spille for Viking at han signerte en amatørkontrakt med de mørkeblå tirsdag.

– Jeg hadde konkrete tilbud fra andre klubber i Tippeligaen, men det gjør meg ingenting å signere en amatørkontrakt her nå dersom det kan åpne for en proffkontrakt siden. Det er her jeg vil være, sier midtbanespilleren til RA.
– Hvilke klubber var ute etter deg?

– Det ønsker jeg ikke å si.

Breimyr er klar på at han ser for seg den umiddelbare framtiden i Viking. Det er her han håper å ta steget til å bli en fullblods fotballspiller.

– Jeg ser på dette som det perfekte stedet for meg til å etablere meg og bli mer moden i spillet. Jeg har aldri hatt en så god treningshverdag som nå. Det er fantastisk å ha Ian Burchnall og Kjell Jonevret som trenere. De er ekstremt flinke og jeg vil spille for de to, sier Breimyr.

Angrer ikke Palace

Sammen med sin bror Henrik, som gikk til Sandnes Ulf på tirsdag, er han oppflasket i England. Han spilte for både Fulham, Reading og Aldershot før han flyttet hjem til Rogaland og Vikings juniorlag som 16-åring. Så ble det A-kontrakt i Bryne og spill i Bryne i Obos-ligaen som 17-åring før han plutselig fikk kontrakt med Crystal Palace. Der slo han aldri gjennom i løpet av halvannet år. Nåløyet er ekstremt trangt.

– Angrer du den overgangen?

– Nei! Aldri i livet. Det var fantastisk å få oppleve det. Jeg lærte ekstremt mye av å trene med A-laget og være med under Alan Pardew.

Nå tar han likevel steget fra Premier League-kontrakt til å spille gratis i Viking.

– For meg er det ekstremt viktig å få det fysiske på plass. Jeg hadde heller ikke spilt kamp på et år før jeg slapp til mot Hinna i treningskampen forrige uke.

For Viking, som ikke kan bruke penger grunnet den anstrengte økonomien, var en amatørkontrakt en god løsning for å omgå problemet.

– Og så er dette kanskje et steg på veien mot en proffkontrakt neste år?

– Nå har vi forholdt oss til at ingen skal koste noe i år. Så vil det bli gjort vurderinger mot neste år fortløpende, sier daglig leder Eirik W. Henningsen.

Kan kun spille tre kamper

En amatørkontrakt gir også utfordringer. Breimyr kan kun spille tre kamper i Tippeligaen. Skulle han få fire må Viking automatisk oppjustere avtalen til en proffkontrakt med minstelønn.

– Klart jeg har et mål om å få spille i Tippeligaen allerede i år. Det viktigste er likevel å trene så godt som mulig og bygge meg opp fysisk i løpet av høsten.

– Så nå må du ta jobb utenom?

– Kanskje jeg får ta en tur opp og høre om de har noe ledig på Helgø Meny? Nei. Det skal nok gå bra med fire måneder uten jobb. Jeg bor hjemme hos foreldrene mine, sier Breimyr – som høyst sannsynlig blir Vikings eneste sommersignering.

LES OGSÅ: NÅ SKAL DE SISTE MILLIONENE HENTES

Espen Iversen

Sportsleder i Dagsavisen Rogalands Avis