Stavanger

Skal skape folkefest på Torget

Daglig leder i World Tour Stavanger AS, David Cox, er spent på hvordan den nye plasseringen av arenaen for sandvolleyball påvirker oppslutningen. Med seg på laget har han blant annet Hosiar Naseh, som deltar som frivillig for 16. gang.

Av: Eigil Kloster Osmundsen

– Arrangementsmessig håper og tror jeg at dette blir en stor folkefest. Vi ville i utgangspunktet ha arrangementet på Strandkaien, men det ble ikke godkjent grunnet vanskelig framkomst for nødetatene. En stor gjeng frivillige arbeidere har allikevel sørget for at tingenes tilstand er solid, sier Cox til RA.

Amerikaneren kan meddele at det er plass til 2000 tilskuere, og at turneringen varer i fem dager.

Nytt konsept

I år er det nasjon mot nasjon som gjelder, ikke to faste makkere på hvert enkelt lag. Dette innebærer at flere lagkombinasjoner må testes ut for å nå langt i sluttspillet.

– For å skape blest om et arrangement er det alltid interessant å teste ut et nytt konsept, noe vi gikk for i år, sier Cox.

Kun skjenking i VIP-området

Det vil ikke være mulig for den gjennomsnittlige mannen i gata å konsumere en iskald bayer under turneringens kamper. Det kan derimot de som har såkalte VIP-billetter.

– Jeg ønsker ikke å spekulere i om skjenkebevilgning hadde ført til mer publikum. Vi forholder oss til lover og andre restriksjoner, og ser ikke på dette som et problem, sier Cox.

Låsesmed og volley-entusiast

Hosiar Naseh bor på Randaberg, men lar ikke avstanden stoppe ham fra å jobbe frivillig under turneringen.

– Det hele begynte med at jeg ønsket å delta på et lokalt arrangement for å oppleve noe. Det har jeg ikke på noen måte angret på i ettertid, sier Naseh.

Han trekker fram at det hele er veldig sosialt, og at det er vanlig at de som blir med ett år også blir med det påfølgende året.

– Jeg vil anslå at gjennomsnittsalderen på kollegene mine her er omtrent 25 år. Ikke alle disse bor her i byen, men vi lokale samles gjerne også i andre årstider, sier låsesmeden, som jobber for firmaet Serpego AS.

Bruker radiosendere

Under begivenhetenes hete er det en del arbeid som skal utføres, og for å forenkle kommunikasjonen mellom arbeiderne benytter de seg av en god, gammeldags radiosender.

– Etter hvert som du bygger et nettverk under denne årlige turneringen og får inn rutinene, går dagene som regel relativt smertefritt for eg. Jeg har gått gradvis oppover i systemet, og er nå leder for sikkerhetsteamet, forklarer 31-åringen.

Han påpeker at det er befriende å  ha arbeidsdager med et helt annet innhold enn en normal dag som låsesmed, men er allikevel fornøyd med arbeidssituasjonen sin. Han liker variasjon, og er ikke redd for å ta nye utfordringer.

Mer fra Dagsavisen