Stavanger

Smedvig-arving kjøpte Hotel Alstor

Etter utfasingen som asylmottak, har Hotel Alstor gått tilbake til hotelldrift. Nå er hotellet kjøpt opp av milliardærarving Petter Smedvig Hagland.

Den London-baserte milliardærarvingen Petter Smedvig Hagland gikk i fjor inn som investor og styreleder i det nyetablere eiendomsselskapet «The Property Group» (TPG) fra Stavanger.

– Jeg kan bekrefte at Petter har kjøpt Hotel Alstor, og at han har kjøpt det som en privat investering og ikke gjennom oss, sier administrerende direktør i TPG, Kjetil Andersen.

LES OGSÅ: 250 asylsøkere skal bo her

Sikret hotelldrift til 2021

Smedvig Hagland vil selv ikke snakke med pressen, men uttaler seg gjennom selskapet.

– For øyeblikket ønsker ikke Petter å snakke med pressen om oppkjøpet, ut over bekreftelsen om at han har kjøpt Alstor. Det er foreløpig for tidlig å si hvilke planer han har for tomten, sier Andersen.

Administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Tribe Hotels, som driver Hotel Alstor til vanlig, sier at de forholder seg til leiekontrakten.

– For oss blir det nok ikke den store endringen, da vi har en leiekontrakt som går til september 2021. Den må både den nye eieren og vi forholde oss til, så vi forventer hotelldrift der i mange år framover, sier han.

Han forteller at de ikke har diskutert veien videre med Smedvig Hagland selv.

– Vi har fått informasjon fra selger om at det kan bli en ny eier, og det er en del av gamet når du leier en hotelltomt. Det vil være naturlig for oss å sette oss ned med den nye huseieren for å diskutere den videre driften, sier Meinich-Bache.

LES OGSÅ: 127 asylsøkere har forsvunnet

Byplansjefen positiv til boliger

Hvis Smedvig Hagland og eiendomsselskapet TPG ønsker å bygge boliger på tomten, må den omreguleres.

– Det er ikke kommet inn en søknad om omregulering ennå. Vi har heller ikke hatt forespørsel om dialogmøte eller forhåndskonferanse om plansak, sier byplansjef Anne Skare.

Hun forteller at kommuneplanen åpner for en endring i formålet.

– Jeg tror det vil være mulig å få til et godt boligprosjekt der. Området ligger i tilknytning til eksisterende boliger, og har mange gode bokvaliteter, sier Skare.

LES OGSÅ: Ønsker å hjelpe Alstor-flyktningene med arbeid

Pål Karstensen

Frontsjef og journalist i sportsredaksjonen