Stavanger

Wichne forlenget med Viking

Tredjekeeper Amund Wichne har skrevet en ny kontrakt med Viking. Han har bundet seg til klubben de neste tre og et halvt årene.

Følg RA Sporten på

Keeperen har hatt en solid utvikling de siste årene, men hadde en utgående kontrakt nå i sommer. Det har lenge vært et spørsmål om hva som var best for hans videre utvikling.

Nå har U-landslagskeeperen likevel signert på en ny avtale med de mørkeblå.

– Jeg ser mulighetene i Viking. Fordi jeg allerede har erfart at det er utrolig gode utviklingsmuligheter her. Apparatet er helt fantastisk og det er keepertradisjoner som gjør at det er mulig å bli toppspiller her, sier Wichne til klubbens nettsted.

Han peker også på keepertradisjonene og Kurt Hegre når han skal forklare valget.

– Kurt Hegre er veldig viktig i denne settingen. Det er han jeg jobber tettest med. Han følger opp Iven, Pål og meg på et detaljnivå som er fantatsisk. All ære til ham, men også til Iven og Pål. De pusher meg – slik jeg forhåpentlig pusher dem.

Samtidig er det liten tvil om at Wichne behøver spilletid på et best mulig nivå. Han åpner allerede nå for et utlån.

– Vi ser hele tiden på hvordan min utvikling kan bli best. Jeg er komfortabel med 3. divisjon nå, men det gjelder å spille på høyest mulig nivå. Skal jeg ta neste steg må jeg kanskje på et utlån i andre halvdel av denne sesongen – eller i neste sesong.

Bård Wiggen er godt fornøyd med å sikre en ny avtale med den ettertraktede unge keeperen.

– Dette er et ledd i arbeidet med å bygge en tropp med unge norske spillere som kan utvikle seg sammen over tid. Så er dessuten Amund en veldig seriøs og oppegående gutt som passer godt i den kulturen vi skal bygge, sier Wiggen.

Mer fra Dagsavisen