Stavanger

Ønsker dialog med Stavanger parkering

Etter flere klager på avslag om handikapparkering mener Eirik Faret Sakariassen at det er behov for et møte med Stavanger parkering.

Han tok opp saken under møtet i formannskapet i Stavanger torsdag kveld.

– Formannskapet har flere ganger stilt spørsmål knyttet til grunnlaget Stavanger parkering har for å gi avslag på søknader om handikapparkering. Flere representanter har også gitt uttrykk for et ønske om møte med Stavanger parkering. I onsdagens RA kommer det fram en sak som på ny viser behovet for et slikt møte, sa SV-politikeren i spørsmålet rettet til ordfører Christine Sagen Helgø.

Er allerede invitert

Møtet var allerede avtalt før Faret Sakariassen ba om det.

LES OGSÅ: Stavanger parkering tapte i retten

– Stavanger Parkering er allerede invitert til å møte kommunalutvalget. Etter dette møtet vil jeg vurdere om det er nødvendig å også invitere dem til formannskapet, svarte Sagen Helgø.

Til RA sier hun at det åpenbart er behov for en dialog med Stavanger parkering.

Flere plasser

Faret Sakariassen sitter selv i kommunalutvalget, og ser fram til å møte representanter fra Stavanger parkering.

– Saken om Aud viser tydelig at det blir tatt en del oppsiktsvekkende avgjørelser. For meg framstår det tydelig at hun burde ha muligheten til å benytte handikapplasser. Enten må Stavanger parkering legge seg på en mildere praksis, eller så vi pålegge dem å opprette flere handikapplasser, sier SV-politikeren.

LES OGSÅ: Fikk bilen borttauet i forbindelse med speiderleir:Tapte mot Stavanger parkering

Han legger til at det ikke må være økonomien som styrer.

– Vi kan ikke sette innbyggernes behov til side for at Stavanger parkering skal ha mulighet til å tjene penger på ordinære parkeringsplasser.

Nyeste fra Dagsavisen.no: