Stavanger

Jordmor solodebuterer etter 20 år som artist

Aina Økland Schøld fra Randaberg slipper sitt første album i dag, i forbindelse med sin foajékonsert i Stavanger konserthus.

1 av 2

Schøld står for årets første konsert i «Endelig Helg»-serien i foajeen. Samtidig blir debutalbumet hennes, som har fått navnet «Dagen i dag med deg», offisielt lagt ut for salg.

– Det er ikke alle som får æren av å debutere med plateslipp i konserthuset?

– Nei, det var fantastisk og det var Stavanger Symfoniorkester   (SSO) som inviterte meg hit, og da tenkte jeg at det også ville være utmerket å ha plateslipp i forbindelse med konserten, sier Schøld til RA.

Til konserten har hun også fått med seg et ensemble på 15 fra SSO, Kjell Inge Torgersen, ektemann Aril Schøld og hennes to søsken fra Øklands, Kjetil og Merete. Schøld som er jordmor har også med seg de to andre medlemmer i trioen «De syngende jordmødrene», Trine Kristoffersen og Evy Johannessen. De opptrådte også sammen på «Kvelden før kvelden» på NRK.

Tiden inne

Schøld har tjue år bak seg som artist, solist og korist og har bidratt på mange andre artisters album. Blant annet for Sigvart Dagsland. Men først nå slipper hun sitt eget album.

– Jeg har sunget siden jeg var 14 år, blant annet i ten-sing, gospelkor, med mine søsken i Øklands og for andre artister. Jeg har egentlig aldri vært opptatt av å stikke meg ut på noen måte. Det er min mann Aril som har vært duracell-kaninen i vårt ekteskap, sier Schøld.

Men nå følte hun at tiden var inne for å gi ut et eget album.

– Jeg nærmer meg førti år og føler at tiden nå er moden for å gjøre noe mer enn og synge for andre. Nå har jeg fått noen år i livet med erfaringer som jeg har lyst å formidle med mine tekster. Platen som har fått navnet «Dagen i dag med deg» handler mye om det å ta vare på det vi har. Gårsdagen er forbi, og vi må ta vare på dagen i dag og nyte den fullt ut. Jeg har opplevd både tap av nær familie og mistet venner, sier Schøld.

Sigvart & Co

Hun sier at tekstene er som livet med årstidene med både vinter og vår, nedturer og oppturer.

– De fleste tekstene har jeg laget selv, men har også fått hjelp av blant annet Kjell Inge Torgersen, Emil Skartveit og Sigvart Dagsland.

Dagsland synger også duett på platen hennes i sangen «Skip i natten» og med Torgersen synger hun «Hold rundt meg» og «De syngende jordmødrene» har også fått sin «Jordmorsang». På platen er også en strykekvartett fra Stavanger Symfoniorkester og selvfølgelig er også ektemannen Aril Schøld  med på platen.