Stavanger

Skøyter, pucker og køller på Gisketjørn

Flere vann har i helgen hatt skøyteis for første gang denne vinteren. Brede smil, kjappe finter, ustø skøytetak og slagskudd preget isen på Gisketjørn i kaldt, men solfylt søndagsvær.

Bilde 1 av 5

Mange hadde tatt med puck og kølle for å teste balanse og scoringsteft på isen søndag ettermiddag.

– Det vanskeligste er å skøyte og skyve pucken samtidig, fastslår Tobias Hjorteland Schølberg (8), før han med intensitet sender i vei en ispuck retning faren, ingen kompispasning.

Tobias var på isen sammen med broren Lucas, mor Maylinn Hjorteland og faren Jahn Schølberg.

– Det er slik vinteren skal være, derfor er vi mye ute nå. I går var vi på Brekko og gikk på ski, sier faren.

– Det er veldig herlig, gøy. Nå venter vi bare på at det er blir flere vann vi kan bruke, supplerer Maylinn.

Familiefeide

Noen skøytetak unna, midt på et stykke noenlunde brøytet is, klakker køllene til Jacob og Malin Somby, sistnevnte med skøyter av typen som ikke brukes i GET-ligaen.

Familieprestisjen er til stede, ingen tvil, men moren kommer til kort, Jacob spiller på Stavanger Hockey U14 og leker seg med finter og dragninger.

– Det er ikke ofte det er slike forhold her i Sandnes, så vi må bare benytte oss av det, sier Malin Somby.

Framgang

Litt lenger borte tar Cecelia Kinne noen relativt ustø skøytetak retning moren, Gro Meling, og blir tatt imot med åpne armer. Hun blir stødigere og stødigere for hver runde.

– Nå vil jeg lære å snu, også, proklamerer Cecelia.

På en annen del av isen er en annen hockeykamp godt i gang. Jan Elias Tollefsen (9), Kristin Tollefsen (7) og Bjørn Mathias Tollefsen (7) kjemper om pucken.

– Det er kjekt her nå. Men: Det er vel bare Gisketjørn som er åpent for skøyting i Sandnes. Lørdag var jeg ved Stokkelandsvatnet, og der var det faktisk åpent vann ennå, påpeker faren, Svein Tollefsen.

Mer fra Dagsavisen