Stavanger

Byr på julekonsert for 7. gang

Kjell Inge Torgersen setter nå opp «Julelegender» for sjuende gang. Denne gang har han knyttet sammen tre historier til én fortelling med utgangspunkt i historien «Den sjuende» av forfatteren Jorge Bucay.

Bilde 1 av 2

– Jeg gjør det slik jeg tidligere har gjorde det, hentet inspirasjoner fra en forfatter for så å dikte historien videre, sier Torgersen til RA.

Han sier at han alltid er opptatt av å jakte på gode historier.

– Jeg trives med å fortelle historier som sier noe dypere om oss mennesker. Slik for eksempel Charles Dickens gjør med sin «En julefortelling», som Rogaland Teater nå har satt opp med forestillingen «A Christmas for Carol». En historie som forteller noe om hva julen handler om, sier Torgersen.

Det å se hverandre

Han sier at han kan merke at tidene har forandret seg.

– Spør du unge mennesker i dag hva de ønsker seg til jul, så er det mange som ikke klarer å svare på det. Vi har i dag så mye av alt. Jeg tror at vi ikke lenger er så opptatt av å ønske oss ting, men at vi har blitt mer opptatt av å se hverandre som mennesker, sier Torgersen.

Det er også disse tingene forestillingen «Julelegender» handler om.

– Disse fortellingene handler blant annet om det å forvalte hverandres gleder og lykke. Finne gleden i livet som også kan bestå av tunge og vanskelige ting. Våre liv vil alltid være fulle av kontraster. Med «Julelegender» vil vi tilby publikum et sted hvor de kan senke skuldrene for å høre en god historie og ikke minst få lytte til mye fin musikk hvor jeg har med meg dyktige musikere, sier Torgersen.

Visuell opplevelse

Her vil han sammen med sine tre musikere framføre både kjente julesanger og nye selvskrevne sanger. Det blir altså en blanding av både nytt og kjent stoff.

Nytt av året er det at han denne gang samarbeider med Joakim Foldøy som lysdesigner og Conventor på lydproduksjon.

– Det betyr at publikum også skal få en visuell lysopplevelse de aldri før har sett i Vår Frues kirke. En lyssetting som blir gjort på en subtil måte slik at publikum får en fin opplevelse av både lyd og lys, sier Torgersen.

Det blir tre konserter i Frue kirke – to stykker søndag 20. desember og én konsert mandag 21. desember. 500 billetter er allerede solgt.

17. desember blir det også konsert i Haugesund.

Musikerne til Torgersen er Aril Schøld, Karl-Dag Kjosavik og Bjarte Mo.

Mer fra Dagsavisen