Stavanger

Blidensol har best sykehjemsmat

På Blidensol sykehjem får beboerne fylkets beste sykehjemsmat.

16 sykehjem har deltatt i kåringen, og Blidensol var ifølge juryen det sykehjemmet som utmerket seg.

I tillegg til heder og masse godord, fikk de med seg en kurv med mat fra Mathallen, diplom fra landbruksminister Sylvi Listhaug, og ikke minst – muligheten til å nå helt til topps i den nasjonale kåringen.

– Å slippe å få maten levert fra et stordriftskjøkken sentralt, er veldig viktig. Det er en stor fordel å ha kjøk-kenet på hjemmet, mener Ole Søberg som har vært på dagsenteret på Blidensol i mange år. Han gleder seg til måltidene.

– Maten har alltid vært veldig god – virkelig – og det har aldri vært mangel på den heller, sier en sulten Sø-berg som gledet seg til å smake dagens lunsj fra kjøkkensjef Waljerd Irgens Antonsen.

Teamarbeid

For det er hun som får mest ros for at Blidensol sykehjem har fylkets beste sykehjemsmat. I går ble de kåret til vinner i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk. Nå venter den nasjonale kåringen.

– Jeg har ikke rukket å tenke på landsfinalen. Jeg er fremdeles overrasket over at vi vant fylkeskåringen. Det ble litt mye, dette, sier Antonsen, som har jobbet på kjøkkenet på Blidensol i 29 år.

– At vi vant, er resultatet av teamarbeid. Jeg kunne ikke klart det uten resten av gjengen, sier hun.

Da vinneren skulle kåres blant 16 kandidater fra hele fylket, la juryen vekt på dette: atmosfæren rundt målti-dene, oppdekking, anretning og selvsagt selve maten.

Variert

– Blidensol hadde størst variasjon i bruk av råvarer. Her får du ikke bare gulrøtter og brokkoli. De lager god tradisjonsmat, men samtidig er de nytenkende, sier Tommy Raanti ved Gastronomisk Institutt.

Juryformann og fylkesmann Magnhild Meltveit Kleppa mener gode måltid betyr mye for helsen.

– Mat og måltider, helse og trivsel – alt henger sammen. Gode måltidsopplevelser er utrolig viktig for bebo-erne, sier Meltveit Kleppa.

– Blidensol kan være et forbilde for andre sykehjem i regionen. Kanskje kan andre be dem om råd? sier fyl-kesmannen før lunsjen er servert.

Bukollektivet i Time kommune, Tasta sykehjem og Suldal sykehjem kom på delt andreplass.

Mer fra Dagsavisen