Stavanger

Ventet spent på Zara-åpning

Køen var lang da den spanske klesgiganten Zara åpnet dørene i Stavanger sentrum fredag formiddag. Allerede en time før åpning var Lillian Stavnem og Veronica Tønnessen på plass utenfor butikken.

Bilde 1 av 5

Køen strakte seg langt nedover Kirkegata da det var klart for åpning av klesbutikken Zara fredag formiddag. Venninnene Lillian Stavnem og Veronica Tønnessen tror den nye butikken kan skape mer liv i Kirkegata.

– Jeg tror Zara vil øke trafikken i Kirkegata. Dessuten gjør dette Stavanger til en større og mer internasjonal by ved at vi får en så stor kleskjede hit, sier Stavnem, og legger til at hun har vært veldig nysgjerrig de siste ukene.

Begge har handlet på Zara i utlandet, og tror mange motebevisste mennesker setter pris på at giganten har tatt plass i byen.

– Jeg tror Zara er et løft for Stavanger sentrum, og jeg synes det er helt fantastisk at de åpner her, sier Tønnessen.

Positivt for gata

Sjokoladepiken er nærmeste nabo, og butikksjef Vilda Skagerfält håper Zara kan ha positiv virkning på omsetningen.

– Jeg tror det er positivt for både byen og gata å få en så stor aktør hit. Kanskje den til og med kan lokke flere mennesker til Stavanger, sier Skagerfält.

Daglig leder av Roan, Ragnvald Roan, tror også at etableringen av Zara kan være med på å løfte aktivitetsnivået i gata.

– Jeg tror det vil generere langt flere folk, og i tillegg flyttes tyngdepunktet i sentrum litt, slik at det blir bedre balanse i byen, sier Roan.

Han synes det er fint at Zara har slått seg ned i sentrum, og ikke på et av kjøpesentrene.

– Det er sunt med konkurranse, for det gjør at vi skjerper oss. Dessuten gir det oss muligheten til å bli enda flinkere til å dyrke vår stil, sier Roan.

Styrke sentrumshandelen

Daglig leder i Stavanger sentrum, Cecilie Christ, sier det betyr mye at Zara ønsker å etablere seg i Stavanger, og tror det vil styrke sentrumshandelen totalt sett.

– Zara kommer til å trekke mye folk, og ha en god effekt på byen som helhet. Dessuten tror jeg Kirkegata vil få tilbake den oppmerksomheten de fortjener, og at sentrum blir mer balansert, sier Christ.

To tanker i hodet

Hun sier det er flere internasjonale aktører som er interesserte i å slå seg ned i Stavanger, men at vi samtidig må huske å legge til rette for de lokale og mindre nisjebutikkene.

– De små butikkene er like viktige, men vi trenger dragere som Zara for å få opp den kritiske kundemassen, noe som også vil gi økt omsetning til de andre. Vi må derfor ha to tanker i hodet på en gang, og tenke både på de store og små, sier Christ.

Mer fra Dagsavisen