Stavanger

Vidar nekter å tape – utlignet i 94. min.

Vidar – Fana 2–2. Vidar var det beste laget i hjemmekampen mot Fana, men det var gjestene som var nærmest tre poeng. Mads Bøgild utlignet til 2–2 i kampens siste sekunder i spill 10 mot 11.

Bilde 1 av 4

1. omgangen var jevnspilt uten de soleklare sjansene til noen av lagene. Dramatikken kom utover i 2. omgangen da Vidar overtok initiativet og så ut til å valse over gjestene fra Bergen.

– Dette var en kamp vi hadde fortjent å vinne. Vi var det klart beste laget utover i 2. omgangen, men skal selvsagt være glad for at vi maktet å ta det ene poenget i de aller siste sekundene av overtiden, sier en glad Mads Bøgild som sto for hjemmelagets 2–2 scoring helt på tampen.

Dommer Daniel Higraff fra Brodd blåste av på direkten da Fana tok avspark etter utligningen.

Klossete utvisning

Da Vidar trykket på som verst på stillingen 0–0 midtveis i 2. omgangen fikk Jonas Hestetun sjansen på en retur etter dødball. Fra litt utfor 16-meteren slicet han ballen inn ved Bjarte Egelands venstre stolpe. En skikkelig kalddusj for Vidar.

Men Per Eik Forgaard roet nervene hos det fåtallige publikummet ved å sette inn en vakker utligning til 1–1. Han dro seg fri på venstresiden inne i boksen og skrudde ballen vakkert utenfor keepers rekkevidde.

Så gikk det galt for sliteren Sigve Kleppa Christensen. Han prøvde å slå ballen upresset tilbake til Bjarte Christian Egeland, men duffet den litt kort. Da en Fana-spiller dukket opp ved siden av ham reiv Christensen spilleren ned. Direkte rødt kort, og straffespark!

Heltemodig satsing

Straffen satte Jonas Hestetun sikkert i mål. Utvisningen og scoringen tente de resterende ni utespillerne ekstra. Med snaut tjue minutter igjen stormet de i angrep for å reparere Kleppa Christensens tabbe.

– Jeg så ikke hva som skjedde ved utvisningen, men vi viste skikkelig god lagmoral da vi ble ti mann. Nå har vi sju kamper uten tap. Jeg tror vi kommer til å bli bedre og bedre utover i denne sesongen. Det er mange bra spillere i troppen nå, sier Mads Bøgild til RA.