Stavanger

Kommunen kutter 400.000 kroner i støtte – turneringen er truet

Sveinung Byberg i World Tour Stavanger kjenner den dårlige økonomien til Stavanger kommune rett i sandkassen. Likevel satser turneringen på videre eksistens.

Bilde 1 av 2

Sveinung Byberg kan se tilbake på et vellykket arrangement. Daglig leder i World Tour Stavanger innrømmer likevel at det økonomiske regnestykket er vanskelig å løse.

Lav skatteinntekt

– På grunn av kommunens økonomiske utfordringer måtte vi tåle ett kutt på 400.000 kroner i arrangementsbidrag. Det samme opplever ONS og Gladmatfestivalvalen, sier Byberg.

Den lavere skatteinntekten og oljeindustriens utfordringer er den direkte årsaken til at kommunen måtte ta grep. Sveinung Byberg vet ikke hvor hardt kuttet innvirker inn på bunnlinjen.

– Vi skal selvsagt evaluere i dagene som kommer. Søndag hadde vi fulle tribuner og fullt i VIP-området. Alle detaljer bidrar med tanke på sluttresultatet. Foreløpig vet vi ikke om turneringen går i økonomisk balanse, sier han.

Drømmer er at tallene i år vil være bedre sammenlignet med fjoråret.

– Da gikk vi litt i minus. Derfor strammer vi litt inn før årets arrangement, så vi tiden vise om vi har tatt de riktige grepene, sier Sveinung Byberg.

Nytt tidspunkt

Byberg er optimist med tanke på sommeren 2016. Han er fast bestemt på at turneringen skal avvikles også neste år. I løpet av denne uken har tidspunktet for avvikling vært heftig diskutert.

– Sammen med ansvarlige og sponsorer har tidspunktet vært oppe til debatt. Det er vel i realiteten bestemt at vi kommer til å satse på siste uken i juni. På den måten sikrer vi oss litt mer forutsigbarhet med tanke på været, sier Byberg.

Sol og blå himmel innvirker sterkt på oppslutningen.

– Da vi rigget opp banene var været elendig. Da turneringen startet bedret det seg noe. Under finalene fikk vi flott vær. Regnbyger og skyer utgjør en stor forskjell på publikumsoppslutning og inntektene, sier han.

Norsk fadese

Byberg kan naturlig nok ikke utgjøre en forskjell på det som presteres i sanden. Norske lag i finalene er en drøm.

– Som arrangør kan vi ikke legge skjul på at det betyr mye for oss. I løpet av disse dagene ser vi tydelig at tribunene og presseomtalen fylles i takt med de norske prestasjonene. Drømmen er selvsagt at nordmennene neste å r klarer å kvalifisere seg til finalene. Det gjelder både for kvinner og menn, sier Byberg.

For salg

I 2015 har World Tour Stavanger nytt godt av et samarbeid med utenriksterminalen og sentrumsnære butikker.

– Jeg vet at det spekuleres i et salg at bygningen hvor utenriksterminalen holder til. Det kan avgjøre mye med tanke på planleggingen. I år har vi hatt et fruktbart samarbeid, sier han.

Nyeste fra Dagsavisen.no: