Stavanger

Støttekonsert for romfolket

Søndag stiller flere av våre artister opp gratis med en støttekonsert til romfolket. Også Solfrid Molland som har lang erfaring med rom-folkmusikere kommer fra Oslo for å delta i konserten.

Bilde 1 av 2

Det er Kirkens Bymisjon, St. Petri og Domkirken menighet og Kirkens Nødhjelp som står bak denne artistdugnaden.

Gateprest Per Arne Tengesdal, i Kirkens Bymisjon, sier at de har lenge ønsket å gjøre noe for romfolket.

– Med denne konserten ønsker vi å hjelpe romfolket i deres eget hjemland. Blant annet er det viktig at barna til romfolket også kan få skolegang. Skolegang og utdanning er også en vei ut av fattigdommen, sier Tengesdal.

Positive reaksjoner

Som gateprest har Tengesdal god kontakt med en del av romfolket som holder til i Stavanger.

– Blant annet har vi en strikkeforening hvor kvinner fra romfolket møtes. Der strikker de ting som de kan selge i stedet for å tigge. Disse kvinnen var veldig positive til initiativet med en konsert hvor også deres musikk blir framført. Flere av disse kvinnen vil komme til konserten. Vi prøver også å få med noen musikere fra romfolket til å delta under konserten, sier Tengesdal.

Han synes det er fantastisk at lokale artister fra Stavanger vil stille opp gratis for å gi sitt bidrag til denne konserten.

Artister som deltar

Konserten er en artistdugnad. hvor inntektene går til Kirkens Nødhjelps arbeid i Romania og til musikerne fra romfolket som deltar.

Artistene som deltar er: Solfrid Molland med Lars Tormod Jenset, Mareike Wang, Astrid Kloster, Elin Furubotn og Johan Egdetveit.

Solfrid Molland har lang erfaring og flere utgivelser bak seg der hun har samarbeidet med romfolk-musikere. Blant annet har hun gitt ut en plate på Kirkelig Kulturverksted med navnet «Musikken er mitt fedreland» med gatemusikanten Valentin Vasile.

Molland er sanger, pianist og komponist. Hun vokste opp med russisk folkemusikk, sigøynermusikk og vestlig kunstmusikk. På reiser som gatemusikant i Europa lærte hun sigøynersanger av romfolket og hun komponerte musikk til ulike europeiske katedraler. Dette samlet hun i albumet «Katedral for Tapte Drømmer» som ble gitt ut på Kirkelig Kulturverksted. En CD som fikk strålende kritikker.

Mer fra Dagsavisen