Stavanger

Vik får viljen sin

Politimester Hans Vik fikk viljen sin da regjeringspartiene og Venstre la fram forslag til ny politireform.

Høyre og Fremskrittspartiet har sammen med Venstre i flere måneder jobbet med en politireform, som blant annet har sett på antallet politidistrikter. I høringssvaret som Rogaland politidistrikt og politimester Hans Vik sendte til regjeringen var tilbakemeldingen at «politidistriktet klarer seg godt på egne bein, men at en sammenslåing med Sunnhordland og Haugaland politidistrikt var å foretrekke».

– Godt fornøyd med utfallet

Da regjeringen la fram sitt forslag til politireform, fikk Vik viljen sin. Regjeringen foreslår at Rogaland slår seg sammen med Sunnhordland og Haugaland politidistrikt.

– Vi er godt fornøyd med utfallet. Vi samarbeider allerede godt med politidistriktene fra før, og mener dette er den beste løsningen, sier Vik.

Politimesteren mener det er vanskelig å si noe om hvordan hverdagen for politidistriktet vil endre seg i framtiden.

– Først må vi se hva som blir vedtatt og hvilket oppdrag politimestrene får fra departementet før vi vet hvilke endringer det vil få, opplyser Vik.

– Sjokkert, skuffet og forbannet

Selv om politimesteren her i distriktet får viljen sin, er ikke stemningen like god i Tysnes, som er en del av Sunnhordland politidistrikt.

– Vi er sjokkerte, skuffet og forbannet. Vi har hele tiden lagt til grunn at vi ønsker en forankring inn mot Hordaland, og det har vært tydelig kommunisert. Nå blir 70.000 hordalendinger overført til Rogaland, sier en skuffet ordfører Kjetil Hestad (Ap) i Tysnes til VG.

– Behov for endring

Iselin Nybø, justispolitisk talskvinne i Venstre, var med på å legge fram den nye reformen.

– Bakteppet for reformen, politianalysen og Gjørv-kommisjonens arbeid, viser at det er behov for endring. Vi trenger et politi som både kan håndtere de ekstraordinære hendelsene og hverdagskriminaliteten, sa Nybø på pressekonferansen fra Politihøgskolen.

Mer fra Dagsavisen