Stavanger

Rystet av Frps Stavanger-kritikk:– Skyting i løse luften

Per A. Thorbjørnsen (V) mener Frp-kritikken mot hvordan Stavanger styres er urimelig og at partiet kun er ute etter å skape kaos og forvirring.

Bilde 1 av 2

I RA 31. desember gikk Frps gruppeleder i Stavanger, Tore B. Kallevig, knallhardt ut mot dagens styringsmodell av Stavanger. Spesielt gikk refsen utover Høyre. Kallevig raser mot økning av eiendomsskatten, uforsvarlige innkjøp og at kommunen vil bruke økonomiske midler for å løse Siriskjær-floken. Frp-lederen gikk også ut og sa at et samarbeid med Ap er aktuelt.

Kallevigs kritikk får Venstres Per A. Thorbjørnsen til å reagere. Han mener Frp er ute etter å skape kaos og forvirring.

– Kan ikke gå uimotsagt

– Jeg kan forholde meg til kritikk om den er rasjonell, men for meg er dette bare skyting i løse luften. Dette er kritikk det er vanskelig å forholde seg til. Frp prøver å skape et virkelighetsbilde av hvordan byens styres som jeg overhodet ikke kjenner meg igjen i, og som ikke kan gå uimotsagt – selv om jeg har respekt for at dette er Frps forståelse, sier Thorbjørnsen til RA.

Han tar for seg eksemplene fra Frp.

Les også: «En stemme på Ap er en stemme til Frp»

– Kallevig trekker fram kjøpet av «Hermetikken». Javel, Frp ønsket selv å kjøpe både Hermetikklaboratoriet og fagskolen, tordner Thorbjørnsen.

– Uetterrettelig påstand

Thorbjørnsen reagerer også på at Frp sier kommunen vil bruke 50 millioner kroner til kai på Siriskjær.

– Jeg forstår Frps syn på at kommunen skal gripe inn, men å snakke om 50 millioner kroner er i helt i grenseland til en uetterrettelig påstand.

Venstre-politikeren forstår heller ikke hvor Frp får at eiendomsskatten er økt to ganger denne perioden.

– Den har blitt økt én gang. Ap, partiet Frp vil samarbeide med, ønsker å øke fra to til fire promille, sier Thorbjørnsen.

– Jeg hadde forstått mer av at Frp ber Høyre velge mellom KrF/V/Sp og Frp, enn at Frp frir til Ap. Dette naget Frp har til Høyre her i byen er vanskelig å forstå, legger Thorbjørnsen til.

Les også: Stavangers nye forbilder?

Kallevig slår tilbake

Tore B. Kallevig blir provosert av påstandene om at eiendomsskatten kun har økt én gang i inneværende periode.

– Eiendomsskatt er et produkt av to faktorer, takstgrunnlag og promillesats. I budsjettet 2013 vedtok flertallet med Høyre i spissen å øke alminnelig omtaksering. Faktor to, promillesatsen, ble økt nylig i budsjettforhandlingene med Høyre i spissen. Mener Thorbjørnsen at det ikke er å øke eiendomsskatten? spør Kallevig.

Kallevig påpeker at ingenting at det han gikk ut med i RA nyttårsaften er nytt.

– Jeg har sagt det samme i bystyret ved flere anledninger. Jeg lurer på om Thorbjørnsen har monopol på å vite best hvem som skal samarbeide med hvem, sier Kallevig, som mener det er best å vente med sonderingsmøtene før etter valget av respekt for velgerne.

Mer fra Dagsavisen