Stavanger

Nå lever håpet:Sandnes Ulf vant

Et selvmål fra Bjørn Inge Utvik ble kampens eneste. Det betyr at Sandnes Ulf klatrer opp i ryggen både på Sogndal og Brann. Laget ligger nå tre poeng bak kvalifiseringsplassen.

Bilde 1 av 2

Sandnes Ulf tok ledelsen i det 31. minuttet etter en gedigen keepertabbe av Kenneth Udjus. Sogndal-keeperen kom ut på 25 meter mens det var kamp om ballen.

Midtstopper Bjørn Inge Utvik registrerte ikke at keeperen valgte å gå ut fra feltet, og headet ballen i en bue over keeper. Ballen trillet ubønnhørlig i det tomme målet.

Sandnes Ulf var det førende laget før pause. Sogndal spilte med lavt tempo og brukte enormt lang tid ved alle dødballsituasjoner.

Randall Brenes hadde et godt skuddforsøk, men Udjus reddet relativt enkelt avslutningen fra langt hold. Fredrik Midtsjø bidro offensivt, og kom til noen avslutninger. Et skudd etter 17 minutter strøk stolperoten til Udjus.

Etter at de lyseblå var det førende laget i den første omgangen, kom Sogndal mye sterkere ut i den andre omgangen. Selv om laget fra saftbygda ikke skapte allverden, så var de farlig frempå et par ganger. Spesielt Petter Strands volleyforsøk på overtid så nok mange i mål, men det gikk i nettmaskene på feil side for Sogndal.

Dermed vant Sandnes Ulf sin andre kamp for sesongen, og ligger nå to poeng bak Brann og tre bak Sogndal på kvalifiseringsplassen i det tre runder gjenstår av årets Tippeliga.

(Før kampen)
Tom Nordlie og Sandnes Ulf har intet annet valg enn å vinne over Sogndal søndag ettermiddag. Med hjemmetap spiller klubben i 1. divisjon 2015.

Dersom Sogndal skulle vinne vil forspranget til Sandnes Ulf være ni poeng, og med langt bedre målforskjell vil det være så godt som umulig for Nordlies menn å oppnå kvalifisering.

I løpet av de ti siste seriekampene har Tom Nordlie ledet laget til fem uavgjorte kamper. Lagets eneste seier kom hjemme mot Vålerenga. De resterende kampene har endt med tap.

Lagets målforskjell over ti seriekamper med Tom Nordlie ved roret lyder på 9-14.

Hvis man sammenligner resultatene med det Asle Andersen oppnådde som trener i sine ti siste seriekamper - finner vi ut at Tom Nordlie har vært hakket bedre.

Begge trenerne vant ett av sine siste ti oppgjør. Asle Andersens seier kom mot Bodø/Glimt.
Sammenlignet med Nordlies fem uavgjorte klarte Andersen kun to poengdelinger. Syv av Andersens siste seriekamper endte med tap.

Lagets målforskjell etter Andersens ti siste kamper lød på 6–16.

Søndag legges all statistikk inn i permene, for ute på banen er det kun tre poeng som teller.

– Vi kan glemme alt som heter finspill. Dette blir ren krig. Ballen kommer til å bli pumpet inn i begge feltene, og vi håper selvfølgelig at det skjer flest ganger i Sogndals 16-meter, sier Tom Nordlie til RA.

Hjemmelaget må klare seg uten midtstopper og kaptein, Derek Decamps. Han soner karantene for oppsamlede gule kort. Edier Frejd dekker trolig tomrommet, og overlater backplassen til enten Vegard Aanestad, Aksel Berget Skjølvik eller Kenneth Sola.