Stavanger

Fylkesutvalget møttes i dag:Ingen løsning på bomsniking

Fylkesutvalget hadde i dag møte i Preikestolhytta, Tom Tvedt (Ap) reiste spørsmålet om hva fylkesordføreren ville foreta seg i bomsnikesaken.

Bilde 1 av 3

RA avslørte i sommer at det foregår en omfattende og trafikkfarlig bomsniking ved stasjonene på Nord-Jæren. Bilister krysser de doble sperrelinjene, og kjører i motsatt kjørebane i håp om å slippe avgift.

Les også: – 30.000 ulovlige passeringer

Tom Tvedt (Ap) varslet at han kom til å ta opp problemstillingen under fylkesutvalgets møte i dag.

– Jeg kommer til å rette spørsmål til fylkesordfører Janne Johnsen om å få en oversikt over hvordan dagens tilstand er og hvilke tiltak som er mulig å gjøre på fylkesutvalgsmøtet i dag, sier i fylkesutvalgsrepresentant Tom Tvedt (Ap) til RA.

Han legger til at det har vært utrolig lite reaksjon på problemet.

– Dette er en ansvarsfraskrivelse av dimensjoner. Jeg har ikke hørt et ord fra noen som er villige til å ta tak i saken, sier Tom Tvedt.

– Ikke forberedt
Tvedt fikk imidlertid ikke konkrete svar på sitt spørsmål i dagens møte.

– Da jeg leverte inn spørsmålet seint, fikk jeg intet konkret svar, noe som er naturlig, skriver Tvedt til RA på en sms, og legger til at fylkesordfører Janne Johnsen (H) sa hun ville diskutere dette med samferdselssjefen.

Fylkesordføreren bekrefter at hun ikke var tilstrekkelig forberedt til å kunne gi et godt svar. Det vil komme på et senere tidspunkt.

– Jeg fikk beskjed da klokken var nesten fem i går ettermiddag om at Tvedt ville ta opp snikesaken. Han kan ikke forvente å få et godt utredet svar på den tiden. Jeg sitter heller ikke å forbereder meg etter hva som står i avisen, sier Janne Johnsen til RA.

Ressursbruk
Johnsen mener at saken dreier seg om hvor mye ressurser det offentlige skal bruke på å passe på at ingen gjør noe ulovlig.

– Hvor mange av oss kjører ikke litt for fort, eller står fem minutter for lenge på en parkeringsplass. Misforstå meg ikke; jeg er imot at folk sniker, og jeg kjører lovlig fordi jeg mener at alle må betale sin del av bompengeutgiftene, sier fylkesordfører Janne Johnsen (H).

Mer fra Dagsavisen