Stavanger

Viking uten én målsjanse mot LSK:Østbø reddet Viking-poeng

Viking fortsetter å famle i det offensive spillet. I spillertunnelen etter kampen sto journalistene og diskuterte om Viking i det hele tatt skapte én målsjanse.

For tredje gang på rad måtte Viking forlate en Tippeliga-arena uten scoring. To av fadesene har kommet på hjemmebane, og mot Lillestrøm presterte Viking å spille 90 minutter uten å skape en reell målsjanse.

De mest ihuga Viking-tilhengerne løftet litt på øyenbrynet da Bödvarsson avsluttet en kontring i midt i andre omgang, mens andre øynet et håp da Trond Erik Bertelsen nikket ballen mot mål fra andre stolpe etter innlegg fra Andre Danielsen, men kun Lillestrøm skapte klare målsjanser.

Et drøyt kvarter før slutt kom Erik Mjelde helt alene med Arild Østbø. Viking-keeperen sto oppreist lenge, og reagerte med en flott refleksredning nede til høyre da bergenseren avsluttet.

Få minutter i forkant fistet han et overraskende skudd fra Erling Knudtzon til hjørnespark, og leverte godt sikringsspill kampen gjennom.

– Noen ganger er det en fordel og ikke være så høy. I situasjonen hvor Mjelde kom alene valgte jeg å stole på refleksene, sier Østbø.

Skummel situasjon

Like før slutt kom Erling Knudtzon på baksiden av Viking-forsvaret, men sisteskansen presset angriperen ut mot sidelinjen ved å legge seg helt flat.

Berøringen mellom Knudtzons føtter og hanskene til Østbø kunne enkelt ført til straffespark, og i spillertunnelen takket keeperen Lillestrøm-spilleren for at han ikke kastet seg.

– Det var stort av deg å bli stående på føttene, sier Østbø og takker spissen for kampen.

– Jeg var så sliten at jeg glemte å falle, smiler Lillestrøms beste spiller tilbake.

Arild Østbø konsentrerer seg naturlig nok mest om det defensive arbeidet, men keeperen skjønner ikke helt hvorfor laget sliter med å skape målsjanser.

– Det har lugget veldig de siste kampene, men det er ikke så lenge siden vi gjorde fire mål i to kamper. Det handler om å få den ene scoringen, og den kommer snart, sier Østbø.

Kaptein Indridi Sigurdsson er i likhet med sin målvakt glad for at laget ikke slipper inn mål, men det er ikke der skoen trykker.

– De aller fleste lagene kommer hit med et defensivt utgangspunkt, og vi sliter med å knekke koden. I dag blir det alt for stasjonert og liten bevegelse i angrepsspillet, uten at det er de offensive spillernes skyld, sier midtstopperen.

Islendingen tror det handler om fraværende selvtillit.

– Det kan virke slik. Akkurat nå er det lite som stemmer i det offensive spillet. Det er for dårlig å gå av banen uten en eneste målsjanse på hjemmebane, sier Sigurdsson.

Mer fra Dagsavisen