Stavanger

Siste brannsjekk på Vårlivarden nå:100 mål svidd av

Fire mann fra brannvesenet tar en siste sjekk av brannområdet ved Vårlivarden nå i morgentimene søndag. Omtrent 100 mål er svidd av.

– Det har vært en rolig natt. Nå har vi fire mann som går gjennom hele området. Hvor lang tid det vil ta er uvisst. Vi avslutter ikke før vi er helt sikre på at brannen ikke blusser opp igjen, sier brigadesjef Alf Egil Krohn til RA.

Brannmannskaper holdt vakt i området i hele natt.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent.

Brannmannskaper fra Riska, Sandnes og Høle rykket lørdag ettermiddag ut til en krattbrann ved et av vannene i nærheten av Vårlivarden.

Det er ikke bilvei til området som brant.

– Vi kjenner ikke omfanget, men dette tar vi særdeles alvorlig, sa vaktkommandør Rolf Torkelsen ved Brannvesneet Sør-Rogaland til RA kort tid etter brannen brøt ut.

Brannvesenet oppfordrer på Twitter skuelystne til å holde seg borte fra området ved Bratthetland, slik at brannmannskapene får gjort jobben sin.

Vindretningen var lørdag ettermiddag nordvestlig. Derfor var det ventet at brannen ville forflytte seg i retning Riksvei 13.

Vårlivarden er et populært turområde. I månedskiftet mars/april i fjor brant det sist i området. Da tok det brannvesenet to dager å få kontroll på brannen. Omtrent fem kvadratkilometer ble svidd av.

Mer fra Dagsavisen