Stavanger

Frp-politiker i Sandnes i byggetvist:Partikolleger <BR>behandler saken

Bystyrepolitiker i Sandnes, Inger-Lise Erga (Frp) er part i en byggetvist som skal behandles i byutvikling. Erga sitter i samme utvalgt.

Onsdag skal utvalget byutvikling i Sandnes behandle en sak hvor to naboer klager på en annen nabo som vil bygge et hus på tomten sin.

En av naboene som klager er Frp-politiker og bystyrerepresentant Inger-Lise Erga.
Erga sitter også i utvalget byutvikling, som skal behandle saken denne uken.

Erga er selv inhabil i saken, og vil ikke være med på behandlingen, men i utvalget sitter to av hennes partikolleger, Jakob Sande og Sigurd Trones.

Reagerer
Nils Nessa, som ønsker å bygge huset på tomten i Høgevollsveien, stusset da han så at naboen som klaget også sitter i utvalget som skal behandle saken.

– Jeg reagert umiddelbart og synes det er rart, men jeg har ikke reflektert så mye over det, sier Nessa på spørsmål fra RA om han synes det er problematisk.

Selv er Erga klar på at hun ikke ønsker forskjellsbehandling fra sine partikolleger.

– Jeg håper ikke at jeg får forskjellsbehandling selv om jeg er politiker. Men som politiker har også jeg lov til å klage, som alle andre, sier Erga til RA.

– Jeg er ikke imot fortetting, eller at jeg mister utsikten, men den moderne stilen som huset skal ha passer ikke inn blant den eksisterende bebyggelsen, forklarer Erga.

Både Sanne og Trones anser seg selv som habile i saken, og mener de skal behandle saken på lik linje med alle andre saker.

– Her er det viktig å ikke tråkke feil. Vi er nødt til å behandle saken med en ytterst varsom hånd. Vi politikere kan ikke misbruke tillitsvervet. Men det vil alltid dukke opp saker der noen er inhabile. Dette er ikke første gang, og det blir heller ikke den siste gangen, sier Trones.

Partikollega Sanne er enig.

– Ikke noe problem
– Dette er ikke noe problem, og det har ikke noe med inhabilitet å gjøre. Vi kan ikke behandle en partikollega annerledes. Vi behandler alle innbyggere likt. I min tid som politiker har jeg aldri opplevd at politikere får forskjellsbehandling i denne type saker, sier Sanne, som påpeker at han og Trones ikke skal behandle saken alene.

– Det er ti andre personer fra de andre partiene i utvalget. Om noen av dem kommer med andre momenter i saken, så må vi vurdere det, men så langt har jeg ikke hørt noe, sier Sanne.

Frp-politikerne får støtte av sin gruppeleder, Tore Andreas Haaland.

– Som politiker må en få lov ti å klage og engasjere seg i saker hvor man er inhabil. Partikollegene i denne saken vil ikke være inhabile, men når en kollega er inhabil er det viktig å opptre ryddig og ta objektive hensyn. I nesten hvert politiske møte er noen inhabile.

Mer fra Dagsavisen